R. Llull

Páginas: 3 (607 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2015
Ramon Llull (1232-1316)
Ramon Llull va escriure més de dues-centes obres amb una gran varietat de temes: filosofia, vivència mística, relat realista, poesia lírica i narrativa, exposiciódidàctica...; fou la figura més important de tota la història de la llengua catalana i a més tingué projecció internacional. Per això mereix un respecte important, fins i tot a Alemanya hi ha un institut que esdedica a l'estudi de Ramon Llull.
La seva vida és fàcil de reconstruir tot i què dels escriptors de la seva època n'acostumem a tenir poques pistes. És fàcil perquè ell va dictar a uns deixebles seus(d'una cartoixa a París on ell va passar l'última estància de la seva vida) la seva biografia “Vita coetana”, redactada en llatí i traduïda al català. A més és un autor que fa moltes referències dela seva vida a la seva obra (sentiments, viatges...), i també en tenim molta documentació d'arxiu, ja que va visitar Corts de Reis, de Papes...
Per entendre la biografia intel·lectual de Ramon Llullhem d'explicar els canvies que es produïren en la política catalana quan era jove.
Llull és tan genial, que es diu que està tocat per la gràcia divina. És genial per la immensa quantitat d'obres queva redactar i perquè és una figura de primera fila en l'escenari polític-intel·lectual. La seva genialitat s'explica pel clima polític i cultural de Catalunya en aquella època.
Als inicis hi va haverun canvi: de la voluntat de construir un imperi al sud de les Gal·lies (Occitània) per la construcció d'un imperi Mediterrani.
Al 1213 hi va haver un viratge polític a causa de la mort del Rei Pere Iel Catòlic sobre el camp de Muret. Abans del 1213 Catalunya volia construir un imperi de factura feudal (amb política matrimonial, pactes familiars), basat en el vassallatge. Aquest imperi havia detenir l'extensió: Ribes de l'Ebre, passant per Catalunya, Llenguadoc, Gascunya, Delfinal, Provença, fins als Alps Marítims. Tot això era un somni imperial, només era possible perquè els catalans...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Llull R Magia Natural
  • Ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon Llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS