t.10 historia

Páginas: 2 (296 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013
3. Descriu i analitza
a) Descriu les dues vinyetes de la caricatura a partir del peu i analitza'n el missatge en relació amb la gènesi i l'evolució del catalanisme.
Aquestavinyeta és una Caricatura de la Campana de Gràcia, el 14 d'octubre, en referència als atacs que la premsa de Madrid va fer a les reivindicacions catalanistes.
La Campana de Gràcia va serun setmanari satíric, republicà i anticlerical editat en Catalunya,España.
Fundar per Innocenci López i Bernagosi en l'any 1870, es va editar durant uns 62 anys. Encara que va néixercom un setmanari bilingüe, solament s'utilitzà l'espanyol en alguns escrits dels primers exemplars.
En els seus inicis, la revista es va centrar en més en ela política estatal que enla catalana el que es va plasmar en les crítiques cap a les accions catalanistes; però, va anant modificant la seva actitud, i amb el pas del temps, va ajudar al moviment deSolidaritat Catalana i va estendre la política catalana d'esquerres entre la classe obrera.
Des de el 2 de juliol de l'any 1932 fins a la seva desaparició, va ser propietat d'EsquerraRepublicana de Catalunya (ERC). La dirigien, entre d'altres, Antoni Serra, Josep Roca i Roca i Prudenci Bertrana.
7. Argumenta
a) Justifica el significat d'aquesta frase:"El projecteinterclassista propiciat per Valentí Almirall va fracassar perquè a uns era massa republicà i per altres era massa catalanista".
Aquesta frase fa referència a la proposta d'Almirallque va mostrar-se inviable ben aviat i va anar perdent suport- D'una banda, representava un catalanisme massa republicà per atreure amplis sectors de la burgesia catalana, que sesituava en l'òrbita política dels partits monàrquics. De l'altra, tenia un component social més feble que el republicanisme federal, la qual cosa en limitava les bases populars.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De La T
  • T P Pract 10
  • Sentencia T-880/10
  • Historia 10
  • Analisis sentencia t-466/10
  • 10 t cnicas para progresar
  • • SENTENCIA: SENTENCIA T-629/10
  • 10 T Cnicas De Neurmarketing Web

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS