1984 G. orwell

Páginas: 6 (1253 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2010
BREU INTRODUCCIÓ

La novel·la “1984” ens planteja una societat fortament interconectada entre sí, amb una autoritat suprema anomenada “Gran Germà”, que s’encarrega de vigilar a tota la població a fi d’evitar cualquier tipus de desviació al model imposat amb mesures extremadament repressives. Orwell va plasmar a través del seu llibre, que la societat actual, no es tan diferent a la ques’enfronten els personatges a l’obra. Estos es veuen sotmesos a l’extrema vigilància que sistemàticament s’organitza arreu de tota la ciutat per a evitar desviacions a través de la policia del pensament. Els diferents eslógans, la publicitat, les activitats encaminades a l’afabilitat al partit únic y el por a ser descoberts com pensadors lliures, suposa una gran opressió a la que tot habitant està sotmès.Es evident, que a la nostra societat no tenim aquestes mesures repressives tan “escandaloses” , però hi ha diverses similituds de dominació més sotils per assentar el model dominant. Per exemple, a la societat norcoreana, aquestes mesures són més evidents que a la nostra societat en matèria de propaganda, grans actes multitudinaris a favor del país y una forta militarització de la societat ambnombrosos desfiles ensenyant al món la seua potencia armamentística.

ANÀLISI DE L’OBRA MITJANÇANT EL MODEL CRÍTIC-RADICAL

El context en el que es desenvolupa l’obra, gira al voltant de Oceania, un continent sotmès a un govern salvatgement totalitari, on tots els individus que composen la societat, estan fortament oprimits baix la pressió de un fort control dels sentits per una figura divina .Les prohibicions son comunes en aquesta societat, la qual ha sigut modelada y encaminada a seguir uns determinats comportaments y unes pautes de actuació adequades a la filosofia del partit, que dona sentit a la seva societat. Esta conducta fa que la consciència col·lectiva queda totalment anul·lada, impedint als subjectes puguen comprendre la situació que els envolta. La propaganda juga unpaper importantíssim en l’exercici de dominació. Mitjançant els medis de comunicació, la propaganda condiciona la manera de actuar i de entendre la societat donant forma a la mentalitat de la gent per perpetuar el model vigent. L’acceptació de les normes imposades als col·lectius marginals reforça més encara la estratificació en classes socials, sorgint conflictes entre les classes més desemparadesdegut a la passivitat de les forces burocràtiques que afavoreixen les desigualtats provocades per un capitalisme atroç.

Els problemes diversos que te la societat totalitària de l’obra, no son acceptats per el govern central, que s’encarrega de encobrir-los i moltes vegades atribuir-los a l’enemic del poble, es a dir, l’autoritat no assumeix responsabilitats y mitjançant mentides y encobriments,peguen “la volta a la tortilla” fent creure a l’oprimit que l’estat lluita contra açò envers de assumir la culpa i no crear odi contra un “cap de turc”.
A pesar de que siga un model amb una centralització y un domini molt accentuat, a la pràctica sempre sorgeixen elements que actuen com a cèl·lules negatives contradictòries que tendeixen a desviar-se i a elegir altres models de concebre larealitat que els envolta, trencant amb prejudicis i la por per a poder tenir un major control sobre la situació personal. Pablo Freire pren a l’individu que s’encontra oprimit, marginat y excluit com el element principal en el procés de canvi de les estructures socials mitjançant l’activitat reflexiva per poder prendre consciència de la seua situació que ha arrastrat el capitalisme. Les persones hande recuperar la subjectivitat formant part activa en el canvi de les relacions socials, replantejant-se tot el entorn que els envolta utilitzant l’experiència social y sabent elegir per poder construir una societat basada en la igualtat y la llibertat i que a més els aporte les necessitats bàsiques. En el llibre, apareix Winston com una persona la qual les ensenyances del estat no han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ingsoc
  • 1984 De Orwell
  • 1984 George orwell
  • Resumen: 1984 De George Orwell
  • Frases de 1984-George Orwell
  • 1984, George Orwell
  • George Orwell, 1984
  • Resumen 1984 de George Orwell

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS