adada

Páginas: 6 (1368 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014
Biografia de Gregor Mendel

Johann Gregor Mendel va néixer a Àustria al 22 de juliol de 1822, a la ciutat de Heizendorf. A causa d’una infecció renal i cardíaca, va morir al 6 de gener de l’any 1884 a la ciutat de Brünn, on va estudiar.
Els seus pares eren pagesos i no tenien gaire diners. La seva infància no va ser agradable. Va estudiar física i matemàtiques durant dos anys a l’InstitutFilosòfic Olmütz. Al 1843 va ingressar a un monestir de Königskloster.
Mendel, al 1845, va estudiar al col·legi Teològic de Brünn fins a ser-ne el sacerdot. En el mateix centre, al 1849, li van cedir el càrrec de professor de matemàtiques avançades. Però durant el seu primer any d’ensenyament es va comprovar que no tenia coneixements de biologia i per això va ser enviat a la Universitat de Viena.Allà, durant dos anys va estudiar matemàtiques i ciències i finalment es va treure un doctorat sobre aquestes dues matèries. Després va tornar a ser professor a Brünn.
Va ser al 1856 quan va començar a experimentar amb els caràcters. Va encreuar pèsols concretament de l’espècie Pisum sativum. Les raons de perquè Mendel va estudiar amb el pèsol de jardí van ser: perquè disposava d’una grandiversitat de pèsols de diverses formes i colors; tenien característiques diferents fàcils d’identificar-se i analitzar; són fàcils de fer créixer i cuidar i no tarden molt a reproduir-se; i per últim els pèsols s’autopol·linitzen per encreuar-se i això permet que es puguin triar les dues plantes que es volen encreuar.
Després d’estudiar els encreuaments que va fer amb els pèsols va descobrir les treslleis de l’herència o també anomenades lleis de Mendel. Qui va explicar el funcionaments d’aquestes lleis va ser Thomas Hunt Morgan (1866-1945), que es va interessar i les va redescobrir.
Al 1866 Mendel, el fundador de la genètica, va publicar els resultats que va obtenir del seu experiment sobre les bases de l’herència en les memòries de la Societat de naturalistes de Brünn. Va posar-li eltítol de “Assajos sobre els híbrids vegetals”.
Quan va publicar la seva obra, no la van valorar. Però al cap de 34 anys, Hugo de Vries, un holandès, juntament amb Correns, Tschermak i Beteson van estudiar la seva obra i en van repetir els experiments traient-ne les seves conclusions.
Es coneix també, que Gregor Mendel va estudiar amb altres espècies a més dels pèsols, amb plantes com els cards i lavellositat.
Al cap de dos anys, al 1868 va abandonar els estudis perquè li resultaven complicats i va centrar-se en ser abat.

EXPERIMENTS
Mendel va utilitzar un material específic i adequat per als seus experiments que va voler estudiar. Va preparar-los i va anar recollint moltes dades que va utilitzar per fer un anàlisi matemàtic per demostrar que els resultats que va obtenir eren coherentspel que feia la seva hipòtesi.
Mendel va utilitzar diferents races autofecundades de l’espècie de pèsol Pisum sativum. En la primera fase va obtenir races pures i constats mitjançant cultius tradicionals previs. Va poder-ne recollir ordenadament les llavors produïdes per cada planta.
La segona fase es basava en encreuar de dues en dues les llavors, utilitzant la tècnica de la pol·linitzacióartificial. Gràcies a això es podien combinar les diferents varietats que presentaven les llavors, com ser llises o rugoses, presentar flors blanques o bé d’altres colors..., fins que va obtenir set caràcters diferents.


La manera en què s’hereten els caràcters dels progenitors a la descendència és explicada per les lleis de Mendel. Cada caràcter pot ser dominant o recessiu.
Un caràcter dominantés el que sempre s’expressa si està present, en canvi el recessiu només s’expressa en l’absència del dominant. Un gen és cadascuna de les unitats hereditàries elementals que porten informació per sintetitzar una proteïna. És capaç de transmetre el caràcter que conté. Cada gen pot tenir dos al·lels diferents, però sempre expressen el mateix caràcter. Per tant, un al·lel és cadascuna de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • adad
  • adadas
  • Adad
  • Adada
  • Adada
  • adadada
  • Adad
  • Adad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS