Auc Centre

Páginas: 5 (1056 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2013
5. PERSONAL QUE HI TREBALLA

* Tutor:

És el primer referent per els alumnes i la seva família i és conjuntament amb els educadors, el responsable de avaluar les propostes educatives per als infants. El treball dels tutors es ajudar a l’alumne a participar el més activament possible en la orientació del seu projecte d’atenció i acompanyar-lo en el seu desenvolupament al llarg de la sevatrajectòria escolar.
L’equip multidisciplinari elabora per a cada alumne un document anomenat ACI i que és un document d’acords i fites per els alumnes i els professionals i es indivdualitzat i adequat per a cada alumne.
El tutor és el responsable de coordinar totes aquestes intervencions multidisciplinàries per tal que es respectin els acords i es tingui present sempre el criteris globals eindividuals.
* Psicòleg escolar
Té com a objectiu poder incidir en la millora dels models d’atenció a l’alumnat. Per una altra part des d’aquesta funció es pretén dinamitzar els processos de treball, incorporant reflexions que ajudin a millorar els models d’atenció en general i sobretot la pràctica educativa en cada servei.
El rol del psicòleg escolar a la Institució constitueix a una funciótècnica especialitzada; i és com a tal que aquest professional participa en el desenvolupament dels models d’atenció que es generen des de cada equip. Això implica poder treballar a diferents nivells i també incidir en quatre eixos bàsics: alumnat, equip, context familiar, context sociocomunitari.
Per una altra part, des d’aquesta funció s’intervé en l’àmbit institucional. El treball es concreta enla dinamització i suport tècnic, en l’elaboració i desenvolupament del projecte educatiu de cada centre, en l’elaboració de projectes d’innovació en la integració de noves tecnologies, etc. També es participa en els processos d’elaboració de documentació tècnica que permeten fonamentar els projectes i models d’intervenció.
Finalment, es valora com a molt necessàries les tasques d’investigació idocència en el context de cada equip i servei. Aquesta funció està plenament implicada en les tasques de dinamització i gestió tècnica relacionada amb els reptes institucionals.

* Logopeda

La funció del logopeda consisteix en avaluar, programar i desenvolupar tasques i activitats per tal d’estimular, facilitar i potenciar els aspectes relacionats amb la comunicació, l’expressió i lacomprensió del llenguatge.
Es treballen, entre d’altres, els següents aspectes:
* Tractament teràpia orofacial (Dificultats pràxiques, dèficits musculars de la musculatura orofacial, baveig, disfuncions deglutòries).
* Ús de sistemes augmentatius de la comunicación (Introducció i desemvolupament com S.P.C., bimodal, i d’altres sistemes de comunicació alternatius o complementaris a l’oral,per estimular i potenciar la comunicación).
* Parla, veu, articulació i expressió verbal (Potenciar les produccions verbals, tant en quantitat com en qualitat, millorar articulació i reduir alteracions fonètiques i fonològiques, reforçar, augmentar l’expressió verbal, reduir alteracions del ritme de parla…).
* Lectoescriptura (Introducció als aprenentatges de la lectura i de la escripturai ús de estratègies i tècniques).
El logopeda treballa de manera multidisciplinària amb la resta dels professionals de l’equip al qual pertany col·laborant amb: les tutores i educadores en l’organització de les activitats que es duen a terme.
Col·laborant amb:
- Els tutors i educadors en la planificació d’activitats o jocs que incorporin aspectes i estratègies treballats de forma individual oen parelles en les sessions de logopèdia.
- En la planificació de plafons de comunicació o altres activitats relacionades amb l’ús de sistemes augmentatius de la comunicació o en la elaboració i estructuració d’activitats per tal de potenciar l’expressió verbal, dins de l’aula.
- En l’assessorament de l’equip i de les famílies dels aspectes o qüestions relacionats amb la logopèdia.
 

*...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CASO DE AUCARA CENTRO DE CONCILIACION
  • Aucas
  • Historia de las auc
  • AUCA 1
  • Manual de aucad
  • formacionde las AUC
  • Stevia Aucar
  • Aucas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS