Avaluacio_de_directors

Páginas: 6 (1365 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2015
1. Quines finalitats té aquest model?
L’avaluació de la funció directiva és necessària per valorar el compliment satisfactori de totes les funcions que s’assignen als càrrecs directius. Aquest model té per finalitat, ser el referent que descrigui el grau de desenvolupament i avenç que cada direcció va assolint progressivament en l’exercici de les seves funcions, així com també servir com areferent per a poder identificar el nivell assolit al final del procés. Aquest model pretén impulsar el caràcter formatiu del model d’avaluació dissenyat a la CAPV. Per tant aquest model no és només de caire informatiu sobre quines són les funcions corresponents a la labor directiva, sinó que també convida a la reflexió, contrasta amb la pràctica educativa i amb la recerca d’avenços. Per tot això, esconclou dient que aquest document es pot utilitzar tant com a referència d’avaluació externa i d’auto-avaluació com per a orientar el camí cap a la millora.
2. Quins són els fonaments d’aquest model d’avaluació de directors?
Com a fonaments tenim els diversos aspectes de la funció directiva, els quals apareixen en cinc dimensions: definició de fites i estratègies; direcció, organització ifuncionament del centre; lideratge pedagògic; participació i col·laboració d’agents interns i externs i l’impuls de l’avaluació i gestió del canvi. Cada una d’aquestes dimensions es concreten en una sèrie de criteris (18), els quals es concreten mitjançant indicadors graduats en quatre nivells. Amb tot això s’ha de tenir en consideració la diferencia existent entre els diferents centres educatius i laseva varietat de circumstàncies, doncs pot ser que l’equip d’avaluadors re interpreti les descripcions dels indicadors o els nivells de desenvolupament per tal d’adaptar-les a la realitat de cada centre. Inclús pot ser que no s’apliquin determinats criteris a conseqüència del nivell educatiu o dels ensenyaments que s’imparteixin en el centre.
3. Com està estructurat l’objecte d’avaluació?
Eldocument apareix diferenciat en dues parts. A la primera “Dimensiones y su descripción. Tabla dimensiones y criterios”, es van enumerant dins d’una taula les referències bàsiques d’avaluació (dimensions), així com també els criteris que les concreten. També apareix una taula on es descriuen de manera genèrica les característiques que defineixen a cada un dels nivells, “Descripción general de los cuatroniveles”. Aquesta pot servir com a punt de partida a la valoració del nivell on es troba cada equip directiu. En aquesta descripció s’han concretat aspectes de caràcter transversal per facilitar la comprensió de cada un dels nivells.
A la segona part es fa una descripció més detallada dels quatre nivells en que poden manifestar-se cada un dels criteris establerts. Es va un per un dels 18 criteris,identificant la dimensió corresponent per a cada un, juntament amb els seus indicadors. A més a més es fan propostes de fonts d’evidència que orienten la recollida d’informació i asseguren l’objectivitat de l’avaluació. Quan es requereix una major concreció sobre les característiques que defineixen a cada un dels nivells, es recomana utilitzar aquesta segona part “Criterios, indicadores ydescripción de los niveles de desarrollo. Fuentes de evidencia”.
4. Com s’organitzen els nivells d’eficiència de cada criteri?
Cada criteri es concreta mitjançant indicadors que es graduen en quatre nivells. La graduació d’aquests comença des del primer nivell, que correspon a un escàs desenvolupament, i es va afegint valor en els nivells dos i tres fins arribar al quart, d’excel·lent desenvolupament.En un primer nivell sempre apareix el paper de la direcció com a ineficient. En el segon nivell es reflexa una direcció poc preparada que comença a despertar i que s’inicia per la millora del centre. En el tercer nivell ja apareix aquest paper de directiu amb més compromís i dedicació per a la millora i l’avenç del centre, establint uns objectius i analitzant aquells elements que no funcionen del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS