barcelona

Páginas: 2 (437 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013
La ciutat de Barcelona va ser fundació de Roma,sobre ekl traçat d’un campament romà, sobre l’any 14 aC(s.Ia.C.),gobernant l’emoerador Octavi August.
Els campaments solien ser cuadrangulars,amb doscarrers perpendiculars, el cardo maximus i el decamanus maximus els quals es trobaveb en el fòerum que es situaria entre la plaça de St. Jaume i la Catedral. Així mateix es va envoltar per unamuralla, sobre la qual, en el s, XIII-XIV s’hi va construir la muralla medieval de 280m per 412m. Aquesta es va ampliar pel litoral, fins a l’actual Passeig del Paral·lel, on encara en queden unes restesmolt ben consevades i on están situades dels Reals Drassanes. Ala psrt més elevada del mons Taber s’hi va construir un temple dedicat a August, del qual queden les cloumnes del pòrtic, que es trova enun apti del Centre Excursionista de Catalunya, darrera de la catredal.
La primera ciutat es cinstruí entre les rieres del Torrent de l’Olla i la Riera de St. Miquel, i el seu domini anava des del riuBesós fins al riu Llobregat.
Era una ciutat petita davant d’altres com tarraco, que era la capital de la Hispània Citerior.
Sota la Plaça del Rei, al costat de la Catedral, es podrán visitar unesrestes de la primera ciutat: restes de la primera muralla, algins carrers i vivendes, així com tallers d’artesans, i altres...
Els habitants de la ciutat vivien de l’agricultura i la ramaderia,comtotes les poblacions romanes. Fora dels murs de la ciutat també s’hi ha trobat restes de vivendes.
Els primers habitants sembla que serien gents modesta que s’allistaven a l’exèrcit per a buscar un modede viure millor en una altra banda de l’imperi. Van ser importants els “lliberts”, és a dir, gent que s’havia llibertat de l’esclavatge i vivien per si mateixos com a ciutadans lliures.
Al seglesXIV i XV la ciutat es converteix en una de les ciutats més importants de la mar Mediterrània.
El 1492 i,al saló del Tinell, a la Plaça del rei, els Reis Catòlics van rebre Cristòfol Colom amb els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • el barcelona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS