bioestadistica

Páginas: 5 (1008 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2014
ALBERT VANCELLS BONADA

Problemes metabolisme dels aminoàcids

1.Gats adults en dejuni durant la nit, se’ls administra un sol menjar que conté dieta completa en aminoàcids però sense Arg. A les 2h, el NH4 en sang puja de nivells normals (18 ug/l) fins a 140 ug/l i els gats mostren signes de toxicitat per NH4. Un gat va morir a les 4,5h d’ingerir només 8g de dieta. Els gats control, que vanrebre dieta d’aminoàcids completa o dieta amb aminoàcids on l’Arg es va substituir per ornitina, no varen demostrar símptomes.
a)paper del dejuni en l’experiment.
Es degradarà proteïna muscular, per tant, obtindrem aminoàcids: com per exemple l’alanina, que servirà al fetge per sintetitzar glucosa.
És a dir, de manera esquemàtica: catabolisme de proteïnes, que donaran esquelets carbonats, iaquest seran utilitzats per la formació de glucosa. Però també es formarà NH4 que haurem d’eliminar per mitjà de l’orina (urea).
b)Per què pugen els nivells d’NH4? Per què l’absència en Arg resulta en toxicitat per NH4? l’Arg és un aminoàcid essencial en gats?
Pugen perquè no hi ha arginina en la dieta, i sense arginina el cicle de la urea no funciona bé.
Si, l’arginina és un aminoàcid essencialen gats ja que si no els donen arginina els gats moren.
c)Per què l’ornitina pot substituir l’Arg?
Perquè a partir d’ornitina es pot sintetitzar arginina i, per tant, permet el cicle de la urea.

2. El Glutamat és un important neurotransmissor, les concentracions del qual s’han de regular finament a cervell.
- Explicar per què una concentració alta d’amoni podria alterar aquesta regulació.
Esveu alterat per dos vies:
- NH4 + alfa-ketoglutarat  glutamat : per tant, si hi ha una elevada concentració d’amoni, augmentaran els nivells de glutamat ( que altera la regulació).
- NH4 + glutamat  glutamina (amb la glutamina sintetasa): per tant, també augmenten els nivells de glutamina.
Augmenta glutamat/glutamina, i això fa que el balanç es vegi alterat.
- Com podria alterar unaconcentració alta d’amoni el cicle dels àcids tricarboxílics?
Per les reaccions anteriors: una concentració alta d’amoni fa que baixin els nivells d’alfa-ketoglutarat, que és un intermediari del cicle de Krebs. Per tant, una concentració alta d’amoni té repercussió en el cicle de Krebs.

4. A les parts del món en que els recursos naturals són abundants es consumeix carn en gran quantitat,freqüentment en tots els àpats. Es pot produir obesitat si el consum de carn sobrepassa les necessitats calòriques.
a) Quines són les rutes metabòliques per les que la carn, rica en proteïna, condueix a un dipòsit de triacilglicèrids.
Es tracta d’una sobreingesta de proteïnes. Aquestes proteïnes són degradades i passen a esquelets carbonats d’aminoàcids, i aquets passen a acetil-CoA que , a la vegada,poden formar àcids grassos i aquests s’empaqueten en triacilglicèrids.
Per tant, una sobreingesta de proteïnes provocarà una sobreproducció de triacilglicèrids que haurem d’emmagatzemar (dipòsit de triacilglicèrids).

Problemes integració metabólica

1.La forma de malnutrició infantil més comú al món (kwashiorkor) està causada per una dieta normocalòrica però pobre en proteïnes. Els elevatsnivells de carbohidrats ingerits provoquen elevats nivells d’insulina. Explicar quins són els efectes d’un alt nivell d’insulina sobre:
a) la utilització de lípids.
Si hi ha elevats nivells d’insulina significa que hi ha glucosa abundant, per tant, no podrem utilitzar els lípids. A més a més, la lipasa dels adipòcits (activa en casos de dejuni) es troba inactiva a causa de la insulina i no permetla mobilització de triacilglicèrids.
b) el metabolisme de les proteïnes.
La insulina promou la formació de proteïnes, però com els nens no tenen aminoàcids suficients ja que no n’han ingerit, no es podran formar proteïnes.
c) els nens amb kwashiorkor tenen el ventre inflat degut a l’aigua que passa de la sang a l’espai extracel·lular. Suggerir una explicació per aquest fet.
Degut a la falta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bioestadistica
  • Bioestadistica
  • Bioestadistica
  • Bioestadistica
  • bioestadistica
  • Bioestadistica
  • Bioestadistica
  • Bioestadistica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS