clases

Páginas: 8 (1755 palabras) Publicado: 28 de abril de 2014
3. Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana

El cronista explica l’enterrament més recordat i conegut de la història de la vila, el de l’oncle Nicolau, un home molt estimat a la vila, que, malauradament, i per causa de la malaltia de la germana del mossèn, es va haver celebrar el mateix dia i a la mateixa hora que se celebrava el partit més important de la temporada contra els de Masos de Cinca.La majoria de gent de la vila es va perdre el partit per tal d’assistir a l’enterrament, des d’on escoltaven els gols i els xiscles dels aficionats, intentant resistir la temptació d’abandonar l’avorrit discurs del rector de Vallperdiu, substitut del mossèn de la vila), per tal d’anar a veure com evolucionava el partit de futbol.

Vint anys després de la mort de Nicolau Vilaplana, algunespersones no han acabat de pair aquesta coincidència i alguns ho retreuen al fill gran de l’oncle Nicolau, ja que, per culpa de l’enterrament, es va perdre la victòria de l’equip local, encara que ell no en tenia cap culpa. D’aquest partit en queda una fotografia al cafè del poble, que és la causant d’aquesta evocació. (Resum de Roger Negredo)

4. Paraules des d’un oliver

El personatge principal,un lladregot poca vergonya, es disposa a robar una abundant collita d’olives, quan de sobte, apareix l’Isidre, el botiguer i propietari de les oliveres. És enxampat enfilat dalt d’un arbre, i explica que les seves intencions eren bones i no vol que hi hagi cap malentès, ja que segurament la seva dona s’ha oblidat d’informar-lo sobre la seva humil tasca.

El personatge explica que estava amoïnatperquè li passés la temporada de collita i havia decidit fer-li un favor abans que se li fessin malbé.

Però, la història del lladre no convenç l’Isidre, que el treu fora colpejant-lo amb un bastó, malgrat haver-li recordat que havien lluitat plegats a la batalla de l’Ebre. (Resum de Patrícia Aransay)
3. Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana

El cronista explica l’enterrament més recordat iconegut de la història de la vila, el de l’oncle Nicolau, un home molt estimat a la vila, que, malauradament, i per causa de la malaltia de la germana del mossèn, es va haver celebrar el mateix dia i a la mateixa hora que se celebrava el partit més important de la temporada contra els de Masos de Cinca.

La majoria de gent de la vila es va perdre el partit per tal d’assistir a l’enterrament,des d’on escoltaven els gols i els xiscles dels aficionats, intentant resistir la temptació d’abandonar l’avorrit discurs del rector de Vallperdiu, substitut del mossèn de la vila), per tal d’anar a veure com evolucionava el partit de futbol.

Vint anys després de la mort de Nicolau Vilaplana, algunes persones no han acabat de pair aquesta coincidència i alguns ho retreuen al fill gran de l’oncleNicolau, ja que, per culpa de l’enterrament, es va perdre la victòria de l’equip local, encara que ell no en tenia cap culpa. D’aquest partit en queda una fotografia al cafè del poble, que és la causant d’aquesta evocació. (Resum de Roger Negredo)

4. Paraules des d’un oliver

El personatge principal, un lladregot poca vergonya, es disposa a robar una abundant collita d’olives, quan de sobte,apareix l’Isidre, el botiguer i propietari de les oliveres. És enxampat enfilat dalt d’un arbre, i explica que les seves intencions eren bones i no vol que hi hagi cap malentès, ja que segurament la seva dona s’ha oblidat d’informar-lo sobre la seva humil tasca.

El personatge explica que estava amoïnat perquè li passés la temporada de collita i havia decidit fer-li un favor abans que se lifessin malbé.

Però, la història del lladre no convenç l’Isidre, que el treu fora colpejant-lo amb un bastó, malgrat haver-li recordat que havien lluitat plegats a la batalla de l’Ebre. (Resum de Patrícia Aransay)
3. Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana

El cronista explica l’enterrament més recordat i conegut de la història de la vila, el de l’oncle Nicolau, un home molt estimat a la vila,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clases
  • Clase
  • Clase
  • CLASES
  • Clase
  • clases
  • clases
  • clases

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS