Contacto

Páginas: 7 (1505 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2012
1.- Quina idea planteja Montaigne en la frase introductòria al capítol.

La idea que ens planteja la frase es: els sabers no són pròpiament saviesa. A sobre ens diu que són obtinguts pels altres cosa que no hem seguit el camí per arribar a la saviesa: la Filosofia. Com la saviesa és el nostre estat de alegria i benestar, hem d’arribar per diversos camins i per a cada persona, camins diferents.No podem arribar a ser savis pel que fan i diuen els altres sinó que hem de crear el nostre propi Camí. En conclusió: Ningú ens pot donar saviesa.


2.- Quines són les característiques del saber enomenat saviesa. Explica-ho amb les teves paraules.

El saber anomenat saviesa és l’únic saber del que no es parla ni s’ensenya ja que només pot ser transmès per l’experiència. És el saber de saberviure. Aquest saber és la cima de la filosofia i per tant si no pots arribar a filosofar, mai podràs ser savi. És un saber que s’obté per la pràctica.


3.- Quina diferència es planteja en el text entre teoria i pràctica. Busca l’etimologia de la paraula pràctica.

La paraula pràctica ve del grec (praktikos) format per (praks del verb “fer” i el sufix tiko que vol dir relacionat a). Llavorspodem entendre que pràctica és quelcom relacionat amb fer una acció.

La diferència que ens planteja el text és que la teoria pot traspassar-se de persona a persona mitjançant estudis o discursos... En canvi , per aconseguir el saber de la saviesa, necessitem basar-nos en la pràctica, en el dia a dia. Gràcies a això aconseguim experiència que no la podem aprendre de cap altre lloc que no siguiamb fets, i aquests fets els hem de treballar per aconseguir el plaer personal, que és la saviesa.


4.- Compte-Sponville defineix saviesa de vàries maneres. Cerca-les al llarg del capítol.

“La sabiduría se trata de un saber muy particular, un saber que ninguna ciencia expone, que ninguna demostracion prueba, que ningún laboratorio puede comprobar o verificar, que ningun diploma acredita.Se trata de páctica y no de teoría.”

“La sabiduría es la meta; La filosofía el camino.”

“Es el máximo de felicidad en el máximo de lucidez, una vida reponsabley digna.”


5.- Diferència entre saviesa i filosofia.

Encara que els dos siguin sabers, la filosofia s’ensenya mentre que la saviesa no. La saviesa s’agafa per la pròpia experiència. Els dos es concreten en millorar laqualitat de les nostres vides i fer que visquem d’una manera millor, però la saviesa és l’estat de màxim plaer i benestar teu i dels que t’envolten per part teva, mentre que la filosofia és el camí obligatori a seguir per arribar a la saviesa.



6.- Quin significat té en el text, la frase :
“ Así pues, hemos de aprender a morir, aprender a vivir, y esto es propiamente la filosofía”

Ens diuaquesta frase ja que nosaltres no sabem viure ni tampoc sabem acceptar la mort. Per tant necessitem un guia que ens mostri el verdader camí i que ens ensenyi a poder viure d’una manera millor: és a dir la filosofia. Diu que això és filosofia perquè volem admetre la mort i saber viure la vida i per tant s’ha de fer ús de la filosofia, per tal de comprendre i actuar.


7.- Quan cal començar afilosofar? Per què?

No hi ha edat per filosofar però s’ha de començar quan ets jove ja que per diversos motius, tindràs menys capacitats de assimilar-ho i realitzar-ho que quan tens una edat més avançada o, simplement, quan ets més petit.


8.- Com podem viure la vida de forma intel.ligent?

La vida, la busquem viure d’una forma intel·ligent per tant hem de fer ús de la filosofia. Hem deviure el present sense pensar en el passat ja que no té cap incidència directa amb el teu present, és a dir el que vius en un instant. Per les mateixes raons, s’ha de apartar també el futur, perquè centrant-te només amb el que arribarà, no pots viure el que realment està passant.

9.- Explica el significat de la frase de Kant “Sapere aude, incipit”

Aquesta frase l’utilitza dins del context de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contactos
  • Contactos
  • Contacto
  • contactos
  • Contact
  • Contact
  • Contacto
  • Contacto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS