Context hist ric las guerra mediques Autoguardado

Páginas: 54 (13281 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2015

LES GUERRES MEDIQUES
COMPARACIÓ DE LA HISTÒRIA REAL
AMB LA CINEMATOGRÀFICA
Nom: Sergi Mauya Guimenez
Data d’entrega:
Tutor del treball :
Institut:
Curs:












Context històric: las guerres mediques
1.Com es va iniciar la guerra i per que? (explicació)
Al començament del segle v hi va aparèixer una nova etapa per un gran imperi, l’imperi persa que s’estava expandint per totesdireccions a una gran velocitat. Al llarg del temps, alguns petits imperis del Mediterrani havien desaparegut, com l’Egipte que va quedar destruït per l’imperi persa, però no només va quedar arrasat l’Egipte sinó que també Creta i Mesopotàmia. El rei que es va encarregar de fer tot això va ser l’anomenat Ciro ll. Ciro va acabar totalment amb Mesopotàmia i amb l’anomenat captiveri de Babilònia, aJerusalem, on el rei de Jerusalem va fer un acord on oferia donar-li un millar dels seus principals dirigents, però per Ciro això no era suficient i va decidir destruir el lloc més sagrat per als jueus, el seu temple i es va portar d’esclaus la major part de la classe alta jueva.
Originalment Persia era una petita regió del actual Iran i la costa del Golf Pèrsic. Allí al començament del segle VI vanéixer Ciro. Aquest una vegada establert al poder, va rebre com a primera comanda sotmetre als Medos, que dominaven bastants territoris com l’actual Iran, el sud del Mar Caspi i l’orient de Turquia. Una vegada completada la seva primera comanda va dirigir-se a Àsia menor territori que al -547 ja controlava totalment. Nou anys desprès, va continuar amb la conquesta de Babilònia. Finalment Ciro va morirel -530 . A Cambises fill de Ciro li va tocar sotmetre tot l’Imperi, però malauradament va morir el -525 i després de diversos embolics va Dario va prendre el control del imperi, el qual va ser sense dubte el millor governant que va tenir l’imperi Persa, ja que va donar totes les peticions que demanava el poble. Dario al -519 va sotmetre l‘illa grega de Samos i va fer que l’imperi Persa fos elprimer imperi no Europeu en entra a Europa . Dario va conquerir Tràcia (illa grega), Macedònia es va rendir sense lluitar al front del gran imperi de més de 700.000 homes perses. A Dario ja no li va interessar continuar avançant i va decidir consolidar el seu poder. Finalment Dario va morir el -486 i com a conseqüència de la seva mort va començar una revolta Jònica.
Les dotze principals ‘’poleis’’feien la anomenada lliga Jònica. En el s. VII i VI desprès de la mort de Dario , van tindre que suportar el domini de Sardes (general de sàtrapa encarregat de les illes Jònica) la qual cosa no va agradar. Aristàgoras, un tirà de Mileto, va proposar a la ciutat per por a ser castigat, revelar-se contra l’imperi. Va viatjar a Esparta però van negar l’ajuda, però Atenes i Eritrea els van ajudar.El -499 va apoderar-se de la ciutat de Sardes i la va encendre, però al tornar a Jònies van ser derrotats. Desprès d’això els Atenesos es van negar a continuar participant. Tràcia i Jònia estaven en revolta i els perses tenien que fer alguna cosa, van fer vaixells i es van dirigir a Mileto. Aristàgoras al assabentar-se d’això va marxar a la ciutat de Tràcia on el van matar, un any després de larevolta va quedar tot en calma.
Dario, sense poder oblidar-se de la traïció i de desafiar Atenes el seu poder va jurar venjar-se i va ordenar a un dels seus esclaus que li recordes cada nit la venjança de Atenes. Dario es va disposar a fer venjança a les ciutats d’Atenes i Eritrea, i també a totes les ciutats greges que pogués. Aquesta primera tasca la va encomanar a Mardonio que va dirigir laprimera flota que va reconquistar Tràcia i Macedònia, el qual volia continuar el trajecte cap al sud però al rodejar la península va haver-hi una tempesta que va enfonsar tota la flota de manera que va deixar així les coses. Abans d’això Dario va enviar uns emissaris a les ciutats greges demanant ‘’ terra i aigua’’ una forma d’exigir submissió i així van fer algunes. Atenes i Esparta més valentes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contexto Hist Rico Autoguardado
  • Contexto Hist Rico
  • Contexto hist rico de la colonia
  • Contexto Hist Rico
  • Contexto Hist Rico
  • CONTEXTO HIST RICO S
  • Contexto Hist Rico Del Barroco
  • Contexto hist rico del positivismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS