Dura europos

Páginas: 14 (3399 palabras) Publicado: 20 de enero de 2012
Al segle IV a.C va començar un període de transició entre el món clàssic i el futur Imperi Romà. Aquest període destaca per les majestuoses ciutats que es creen, pel gran intercanvi cultural que ve condicionat pel comerç, la importància del món grec i la seva llengua. Tots aquests trets van modificar el Pròxim Orient. Aquest es va començar a veure influenciat quan Alexandre el Gran va començar aconquerir les terres. Durant aquest període el nombre de ciutats va augmentar considerablement. La construcció de les ciutats podia ser de dues maneres: o bé era una ciutat grega reconstruïda o un poblat indígena que passava a ser una vila grega. Poques ciutats són fundades del no res, l’opció més habitual era la de fundar una ciutat sobre un assentament indígena anterior o prop d’un. Elsconstructors més importants va ser els selèucides. L’objectiu d’aquestes construccions era obtenir un lloc estratègic i militar. Un punt que controlés rutes comercials, etc.
Una ciutat que va ser construïda en aquest període, per l’Imperi Selèucida i que a més a més compleix amb els objectius que es buscaven al fundar una nova polis és Dura Europos.
La ciutat de Dura Europos es troba a prop del’actual Salihiyah, Síria. Va ser fundada per l’imperi Selèucida cap l’any 300 a.C. Està a uns 200 km d’un dels centres comercials més importants de l’època de l’Imperi Romà, Palmira.
Es localitza en un punt molt estratègic ja que es troba al Èufrates mig. La ciutat està protegida pel riu Èufrates a l’est i per dos barrancs al nord i al sud que donen pas al començament d’una vall. Així doncs, l’únicazona que no està protegida de manera natural és la zona que es troba cara el desert, l’oest. Dura Europos, a part de dominar el riu Èufrates, també es trobava al mig d’algunes de les rutes més importants, com per exemple la ruta de la seda. Domina la ruta d’orient a occident i la de l’Èufrates, aquests és un dels motius pels quals aquesta ciutat era multicultural, ja que es trobava en constantinfluència.
Com hem pogut veure, la ciutat està fortament protegida de manera natural. Durant el segle II a.C Dura Europos va estar sota el domini dels Parthians, una gran civilització que es trobava just a l’est. Aquests van construir una fortalesa per protegir la part occidental de la ciutat, la cara oest. Era una muralla rectilínia amb bastions quadrats i una sola porta. També constava d’una rasaque actualment es troba oculta sota terra.
A mitjans del segle II d.C la ciutat va caure en mans dels romans. D’aquesta època s’han trobat més restes arqueològiques que de l’anterior. S’han trobat papirs que ens evidencien les llengües que es parlaven en aquella ciutat, i la gran varietat ens mostra la gran influència de civilitzacions que hi havia a Dura Europos. Una altra evidència la trobemen el caire religiós, on trobem temples grecs, romans, déus de Palmira, presència de cristians i jueus... La diversitat era una de les grans característiques d’aquesta ciutat.
A mitjans del segle III d.C els Sassànides van lluitar contra els romans que es trobaven en aquella ciutat i després aquesta va ser abandonada.
La ciutat de Dura Europos va ser descoberta l’any 1920 per les tropesbritàniques. Al fer una trinxera van descobrir una gran quantitat de murals i van relacionar-los amb una troballa arqueològica important. L’arqueòleg estadounidens James Henry Breasted, que es torbava a Síria en aquell moment, va estar molt interessat en aquesta troballa.
Breasted va estudiar i publicar els anàlisis que va realitzar sobre les pintures murals. Aquesta publicació va aconseguirdespertar un gran interès internacional de la ciutat. Així doncs, la Acadèmia Francesa d’Inscripcions i Lletres va decidir participar en l’excavació que es va realitzar l’any 1922. El director de l’excavació va ser l’arqueòleg i historiador belga Franz Cumont.
El nou director de l’excavació va treballar durant dues temporades, fins que els problemes polítics que patia Síria van fer que el projecte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Duro
  • duran
  • duro
  • Duran
  • Duro
  • el duro
  • duros
  • Europe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS