El Experimento (Zimbardo)

Páginas: 7 (1735 palabras) Publicado: 10 de junio de 2012
1. Elaboreu un anàlisi dels resultats de l’experiment des d’un punt de vista psicosocial, utilitzant els conceptes treballats al llarg del semestre. Així doncs, es tracta que intenteu explicar els resultats que es van obtenir en l’experiment original tot pensant quin paper hi van jugar en aquests les actituds, la influència de la majoria, l’obediència, les relacions de poder, les normes socials,la gestió que es va fer de les identitats, etc.

En aquest experiment, inicialment, es presenta un cas de pressió social. Deguda aquest per la pressió del grup i de la majoria. Aquesta pressió té com a objectiu en general i concretament a la presó també, el d’incrementar les semblances entre els individus.

En primer punt a la presó hi havia un conjunt de normes socials, pròpies de qualsevolpresó. Les normes socials són normes de comportament que regulen el comportament social dels individus, així el conjunt de normes vigents a la presó actuaven sobre els presoners. En aquest cas, els guàrdies eren els encarregats de fer-les complir. Eren normes d’alt valor i totalment explícites.

Un factor resultant són els rols. Un rol és un conjunt de pautes que són relatives a una situaciósocial.
Des de bon començament tant els guàrdies com els presoners assumeixen aquests rols ràpidament.
Els guàrdies es classifiquen en durs però justs, bons guàrdies i extremadament hostils i violents. Així doncs aquests individus van desenvolupar el rol que els pertocava, és a dir, la conducta esperada en aquella situació. Donat que ells eren els encarregats de vigilar dels presoners. A mésinicialment ja hi havia una conducta prescrita que segurament els era transmesa al ser nomenats vigilants.
Els presoners també van desenvolupar el seu rol, diferenciant-se en quant a intentar ser bons o defallir emocionalment.
Un altre exemple d’assumpció de rol el trobem quan la mare del presoner demana molt amablement i amb respecte al psicòleg que feia de superintendent si podria millorar lescondicions del seu fill. Ella havia assumit completament el rol de “mare de presoner”.

En l’experiment també hi ha normalització dels individus respecte l’entorn de la presó. Entenent aquesta com una situació nova, els presoners i guàrdies creaven marcs de referència per tal de pautar el comportament de cadascú, com s’havien de comportar. Aquests marcs podien ser tant els companys com la idea depresó en sí.
Trobem com a conseqüència algun exemple d’estigmatització, o rebuig cap a les persones “no normals”, amb característiques diferents a les establertes del grup.

El primer exemple en el cas del presoner 819 quan plora histèricament a l’habitació de relaxació. Els altres presoners davant aquest fet criden contra ell que era un mal company, ja que actuava diferentment.

Un altre casbastant semblant és quan un altre presoner fa vaga de fam com a protesta. En aquest cas la reacció dels companys és molt més dura.
Des del punt de vista de la desobediència aquest presoner estava fent un intent “d’afirmació de la singularitat”, ja que en situacions on actuem excessivament conformista és probable mostrar incoformitat per tal de reafirmar la individualitat.

La influència socialés principalment de submissió a l’autoritat, que són els vigilants. Els presoners prenent com a forma de similitud el consentiment de les demandes fetes per els guardes. En aquest fet influeixen la “legitimitat de l’autoritat”, ja que van ser nomenats vigilants. També la “proximitat de la víctima i de l’autoritat”, al estar en el mateix espai en interacció els dos grups.
Dos exemples de submissiósón quan els guardes sufoquen la rebel•lió inicial dels presoners i quan també actuen contra la possible fuga.

La relació entre els guardes respecte els presoners és de poder, ja que la primera part estableix privilegis sobre la segona. El poder exercit és visible, ja que no el poder dels guardes és real i immediat. No era fruit d’un procés de socialització dels presoners ni a través...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Experimento de zimbardo
  • El experimento de zimbardo
  • experimento Zimbardo
  • Ensayo ético experimento en la cárcel de zimbardo
  • Experimento De Zimbardo
  • Comparación Das experiment con experimento de Zimbardo
  • Experimento Zimbardo Psicologia Social
  • Critica del experimento de zimbardo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS