El milagro de anne sullivan

Páginas: 5 (1064 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2011
EL MIRACLE D’ANNE SULLIVAN

[pic]

1. Fitxa técnica:
“El miracle d'Anne Sullivan” és una pel·lícula de 1962 basada en l'obra teatral de William Gibson (escriptor) sobre l'autobiografia de Helen Keller.
La pel·lícula va ser protagonitzada per Anne Bancroft, Patty Duke, Victor Jory, Inga Swenson i Andrew Prin i dirigida per Arthur Penn.
La pel·lícula va guanyar dos Oscar de l’Acadèmia a lamillor actriu i a la millor actriu de repartiment.
A més la pel·lícula va ser nominada al millor vestuari en blanc i negre, millor director, millor guió adaptat.
Títol original : The miracle worker
País: EE.UU
Any: 1962
Duració: 103 min.
Música: Laurence Rosenthal
Fotografía: Ernesto Caparros.
Género: Drama Biogràfic. Enseñanza. Discapacidad

2. Resum:

La Helen és una nena sordceganascuda en una família burgesa del segle XIX.
La seva discapacitat va ésser adquirida i això va trastocar a la resta de la unitat familiar. En el context de l’època aquest tipus de problema no era ben rebut i no se li donava cap mena d’esperança a la recuperació de la Helen, és més, se la considerava un pecat, una vergonya i una salvatge.
Buscant alguna alternativa per una improbablerecuperació van topar amb la recomanació d’una educadora especialitzada en el problema de la seva filla, la Anne Sullivan.
L’Anne tenia una força i una voluntat de ferro, ja que ella mateixa havia patit ceguesa i abandonament a la seva infància. Els mètodes de l’Anne no eren ben rebuts ni reconeguts per la família i això la va fer treballar de valent per la recuperació de la nena. Desprès de moltesangoixes,mal de caps i desaprovacions la educadora acaba aconseguint la seva fita. La nena aprèn i es comença a recuperar.

3. Quines condicions presenta Helen en el seu desenvolupament lingüistic? Per què?
La Helen utilitza la exhibició o expressió facial , la cinèsica ( posicions del cos o gestos), la proxèmia (la influència dels espais en les relacions, com la distància entre les persones i queutilitzem segons les relacions que volem mantenir, els productes i objectes comunicatius com el perfum, la roba , les joies, les ulleres...) i alguns elements del parallenguatge (anomenen parallenguatge als elements de la veu com el to agut o greu, el ritme , la dicció , el volum , els sons -riure ,plorar ,sospirar ,badallar, silencis, pauses que es fan en parlar…)

4. Partint dels mecanismesper a l’adquisició del llenguatge, com els relacionaries en el cas de la Helen?

La Helen presenta una hipoacúsia que li frenarà l’aprenentatge ja que un dels mecanismes per l’adquisició del llenguatge és la bona audició.

La integració perceptivo-auditiva – la conexió nervis-cervell ha d’estar afectada però no del tot, ja que al final de la pel·lícula ens mostra com pot arribar a donar unsignificat a les paraules.

No mostra problemes cognitius, al contrari, apareix com una nena molt intel·ligent; ens mostra la necessitat i les ganes d’aprendre a comunicar-se. Una sordceguesa porta implícit trastorns del desenvolupament (no ha superat les etapes evolutives en el moment que era pertinent) i en aquest cas molt greus perquè la nena no comença a reeducar-se fins que arriba laprofessora.
No podem afirmar que presenti un psiquisme normal en el moment de la pel·lícula.

Fixant-nos només amb el visionat de la pel·lícula no comptarem amb la memòria de sons. De totes maneres, si indaguem en la vida de la Helen veurem que la sordceguesa la va adquirir al voltant dels 19 mesos, per tant, fins aquell moment la nena havia passat per varies etapes de desenvolupament del llenguatge .Control neuromuscular -El visionat de la pel-lícula no ens mostra que no el contrari

La Helen pateix una sordceguesa adquirida, per tant no presenta cap anormalitat anatòmica que no li permeti l’aprenentatge ni l’articulació

Estimulació auditiva- suposem que abans de la discapacitat la Helen havia estat estimulada durant els 19 mesos anteriors. Desprès a causa de la hipoacúsia profunda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis de la pelicula El milagro de Anne Sullivan
  • El milagro de anne sullivan
  • El milagro de anne sullivan
  • Anne Sullivan
  • Anne Sullivan
  • Reflexión sobre el milagro de anne sullivan
  • Hellen keller & anne sullivan
  • El milagro de ana sullivan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS