El Temple Cristià

Páginas: 10 (2292 palabras) Publicado: 25 de abril de 2013
índex


1.- Introducció pàg 2

De qué va el treball?
A qui va adreçat?
Com ho farem? Activitats, sortides, treballs.
Qué volem treure?


2.- El temple pàg 4

Qué ès?
Significat etimologic, evolució històrica i diferències geogràfiques i culturals
Significat social


3.- El temple cristià pàg 7

Qué ès?
Tipus de temple


4.- Activitats ipropostes pàg 10

Excursions
Activitats a realitzar
Vídeos, material audiovisual.
Lectures, fragments històrics de possible interès cultural.


5.- Conclusions pàg 12






1.- Introducció
Aquest treball està estrucurat en 5 grans apartats, essent l'introducció la que ens donarà una idea ràpida i breu de que tractaràn cadascún dels blocs que apareixen a posteriori. Estàadreçat a la comprensió d'un públic adult però enfocat a l'exposició del tema base 'el temple cristià' a alumnat de primarià. Per aquest motiu la part teórica sera breu, pero concisa. Hem de saber de que estem parlant nosaltres, pero no podem perdre de vista a qui ho volem adressar. Les activitats, sortides i treballs serán el punt fort en el que esperem l'integració dels conceptes que es volentreballar.


De qué va el treball?
Un declaració d'intencions per treballar i com treballar el Temple cristià per a alumnat de primaria.


A qui va adreçat?
A adults relacionats amb la docencia. En concret la religió en etapa de primaria.


Com ho farem? Activitats, sortides, treballs.
Donant la teoría bàsica i coneixements principals sobre el temple cristià, i aportant idees de comtreballarles amb l'alumnat. Cal tenir en comte que cada cicle de la primaria té unes característiques cognitives e inquietuts concretes, les cuals haurem de coneixer i aprofitar-les per tal que allò que preparem els sigui atractiu i ho agafin amb ilusió.

En aquest punt, la pràctica serà la gran protagonista, i la participació dels nens i nenes la millor aliada possible. Activitats a l'aula,dinàmiques de grup, sortides 1organitzades pel centre, treballs de recerca. Qualsevol mètode ès licit sempre i quan els nostres alumens estiguin interessats, emocionats en fer-ho (per suposat, el sentiment serà diferent en cada individu, pero cal intentar arribar al major número possible), d'aquesta manera aconseguirem algo més que no sols una activitat més.


Qué volem treure?
Informaralhora que atreure, donar lliçons i conceptes tractant de despertar l'interès, el neguit per un tema que els és desconegut, i que per tant, crec que primerament necessitaria ser vist com a atractiu. Temptador tant en el fons com en la imatge, la participació i l'oratoria. D'aquí que part important d'aquest treball es fonamenti en les activitats, per què és allà on l'alumnat tindrà major protagonismepragmàtic.


















2.- El temple
Qué ès?
Significat etimologic, evolució històrica i diferències geogràfiques i culturals.
Edifici sagrat, consagrat al culte d'una divinitat, concebut en general com a habitlacle permanent o lloc de manifestació temporal d'aquesta divinitat, sovint representada.
Lligat al concept de sagrat, el mot suposa la idea de separació (delgrec τέμενος, 'espai segregat') propia de les grans civilitzacions antigues mediterranies (Grecia i Roma). En aquest temps l'espai sagrat era determinat pel sacerdot que “inaugurava” un edifici (àugur). Bé que no hi ha religió sense un lloc sagrat, l'edifici en sí no és un requisit universal; desde l'edifici més gran i espectacular creat per l'home, fins al cim d'una muntanya, una àrbre o una cova,poden esdevenir llocs sagrats. La seva absencia no sempre depèn del baix nivell teconològic de construcció.

A la Creta minoica només hi hagué capelles domèstiques incorporades als palaus, bé que hom continuà exercint el culte en coves i santuaris a l'aire lliure. Això mateix cal dir de la primitiva religió indoeuropea —el temple fou desconegut encara pels celtes i pels germànics—, i a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cristian
  • cristian
  • La cristiada
  • cristiada
  • la cristiada
  • Cristiada
  • Cristian
  • Cristian

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS