Ensayo sobre la adjetivación de los sujetos de la educacion social. Una lectura des de l'estructuralisme

Páginas: 4 (940 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
Sobre la importància de no adjectivar un subjecte en la pràctica educativa. Una lectura des del paradigma estructural.
L’estructuralisme planteja que les propietats dels éssers venen definides perles relacions que s’estableixen entre ells i no per les seves característiques internes. Sempre és a partir d’un altre/altres que se’ns dona la definició del que som. Així doncs, per a que un sigui unmestre ha d’haver-hi necessàriament un altre que esdevingui alumne.
D’aquesta manera el subjecte de l’educació és definit com a efecte del lloc que ocupa dins la societat, i que li atribueix unesdeterminades característiques i rols. El paper de l’educació social sota aquest paradigma cerca acostar el subjecte a la cultura i les xarxes socials existents per a que aquest estableixi nous vincles ientri a nous cercles que li puguin atorgar d’altres significacions, altres propietats que provoquin un canvi de lloc social en aquest individu. L’educador es situa entre el subjecte i la societat iha de procurar transmetre a aquest els coneixements i habilitats necessàries per a que aquest pugui accedir o continuï accedint a les seves xarxes de relació.
“La educación social tiene una funciónsocial que asumir, como mencionábamos remite a educar, transferir parte del legado cultural al que tiene derecho el adolescente…” (Fryd i Silva, 2011)
Però el paper del subjecte és actiu i, des de lallibertat de tria, pot optar per seguir els coneixements o fer la seva, fent de l’educació un camí amb finals imprevisibles, com comenten Fryd i Silva (2011):
“Los contenidos educativos, operan comoel equipaje de los sujetos para transitar los diferentes caminos sociales, pero no olvidemos que estas rutas (nos y los) llevan a destinos inciertos, ya que la educación no intenta producir futurosprefabricados, en la medida que los efectos de la acción educativa no podrán controlarse en términos de producto. Ello no significa que las acciones de los educadores no puedan ser evaluadas, o que no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo sobre la Educacion Social
  • ENSAYO CONOCIMIENTO Y SUJETOS SOCIALES
  • ENSAYO CONOCIMIENTO Y SUJETOS SOCIALES
  • Importancia de la lectura sobre la educacion
  • Ensayo sobre la lectura
  • Ensayo sobre la lectura
  • ensayo sobre la lectura
  • Ensayo sobre la lectura, estanislao

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS