Fes Memòria

Páginas: 6 (1481 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
Anna Aixalà
1r BAT B
9-01-13

ÍNDEX
1. Fitxa bibliogràfica (pàg.3 )
2. Resum del llibre (pàg.3 )
3. Resum per capítols (pàg. 4)
4. Opinió personal (pàg. 8)

FITXA BIBLIOGRÀFICA
CÀLIX, Judith: Fes memòria
Ed.Mina.Col.Viure Barcelona 2005

RESUM DEL LLIBRE
Aquest llibre ens explica primer una mica de teoria exposant on estroba la informació que nosaltres emmagatzemem al llarg de la nostra vida, després ens explica que per tenir una memòria de qualitat, és a dir, bona, cal exercitar-la amb exercicis de memòria per poder emmagatzemar la informació. També posa exemples de situacions quotidianes de la vida en les quals la memòria ens juga males passades ja siguin a causa de rutines o d’haver captat la informaciómalament a causa de les interferències amb el medi que ens envolta.
Per últim, exposa una sèrie de jocs per poder practicar la nostra memòria i així poder exercitar-la per captar més hàbilment la informació que nosaltres percebem.

RESUM
* LA MEMÒRIA
El cervell és l’òrgan més complex del cos humà. Està compost per més de cent bilions de cèl·lules cerebrals (les neurones) que es comuniquenentre si a partir d’impulsos elèctrics generats en els seus nuclis propis. A partir dels 20 anys aproximadament, les neurones comencen a morir-se en quantitats bastant grans. La capa més externa del nostre cervell és el còrtex, és d’un color fosc que s’anomena matèria gris, a la capa inferior d’aquest trobem els axons; unes llargues extensions que conformen el que anomenem la matèria blanca.
Elcervell es pot dividir entre l’hemisferi dret i l’esquerre, que estan units per un gruixut feix de nervis. El costat dret del cervell és el que té la funció de controlar la part esquerra del nostre cos i contràriament, l’hemisferi esquerre és el que controla la part dreta del cos.
La paraula memòria prové del llatí i està localitzada en tots dos hemisferis; la memòria a llarg termini té lloc a lapart interior del cervell. El procés de memorització és molt complex i dinàmic, la memòria es relaciona amb les emocions tot i que desconeixen exactament on s’estableix aquesta relació.
La memòria no és una capacitat única, sinó que és el resultat del funcionament conjunt de múltiples estructures cerebrals. La capacitat per recordar un esdeveniment disminueix amb el temps de forma exponencial.Depenent de la importància de la informació, els records s’emmagatzemen a la memòria sensorial, a la memòria a curt termini o a la de llarg termini. A la memòria sensorial es registra tota la informació. A la de curt termini hi arriba tota la informació que hem registrat amb més atenció. Per evitar oblidar la memòria a llarg termini hem de registrar primerament la informació, després emmagatzemar-lacorrectament, ordenar-la i classificar-la. I quan vulguem recordar, saber trobar-la i extreure-la de la nostra memòria. Això és el que s’anomena procés de memorització.
La memòria actua com un gran arxiu històric. Aquesta ens permet aprendre, guardar i conservar la informació que obtenim del nostre entorn i de les nostres experiències pe recuperar-la en moments posteriors. D’això hi depèn lanostra anatomia.
Altres tipus de memòria són las sensorial, la visual, la del treball, la episòdica, la semàntica, la prospectiva, la retrospectiva, etc.

* ESTIC PERDENT FACULTATS?
La majoria de queixes per problemes de la memòria estan relacionades amb activitats habituals, estan vinculades a accions repetides força sovint i , per tant, que s’acompleixen sense gairebé pensar-hi. També és elcas de perdre objectes d’ús habitual.
Els factors tan físics com psíquics que poden originar els lapsus de memòria:
* La falta d’exercici mental, quan més activa és la persona més agilitat mental tindrà.
* La manca d’atenció o desinterès, quan fem un seguit de coses al mateix temps i no prestem atenció al que ens diuen o al que estem fent. El cicle d’atenció té tres fases: la selecció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FESO
  • fesido
  • Fesa
  • Tareas De La Fes
  • fes zaragoza
  • Caso Fesa
  • fes cuautitlan
  • EE FES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS