fundació promocio turisime

Páginas: 10 (2369 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
FUNDACIÓ PER A LA PROMOCIÓ TURISTICA DE TARRAGONA

INTRODUICCIÓ

Tarragona s’enclava en un turó de 82 metres a tocar mar, com a Capital de la Costa Daurada disposa de un port comercial de màxima importància en el Mediterrani a més de tenir també un port pesquer força destacat.
La ciutat té una població de 130.000 habitants i una activitat econòmica molt oberta al exterior, les sevesactivitats econòmiques bàsiques son la instal·lació de grans empreses multinacionals, un volum d’exportació de vora 2.000 milions d’euros i unes entrades per turisme que superen els 2.500 milions d’euros (dades província).
Tarragona esta perfectament comunicada amb Europa i la resta de la península, l’aeroport de Reus a 6 kilòmetres de la Ciutat de Tarragona i les carreteres nacionals i autopistes sonles principals comunicacions de la Ciutat. La línia fèrria amb l’Ave com a recent incorporació també formen part de les principals comunicacions.
El tipus de Turisme es força divers, el turista por optar per;
Turisme litoral; estacional, turista tant nacional com estranger. La consolidació de la Costa Daurada com a destinació de turisme familiar fa que predomini aquest tipus de turisme.
TurismeCultural; també nacional i estranger, principalment en la pròpia ciutat de Tarragona per el valor patrimonial d’aquesta.
Turisme de Congressos, la ciutat de Tarragona es un enclavament apreciat per a reunions, el Palau de Congressos es el principal motor d’aquest tipus de turisme, a banda cal destacar la feina de el Convention Bureau de Tarrgona.

El turisme a la ciutat de Tarragona com aligual que en altres ciutats histories es converteix en una activitat econòmica fonamental per a la recuperació urbanística i arquitectònica de la ciutat, al incloure rehabilitacions i nous usos d’ edificis monumentals així com un nou instrument per a l’activitat econòmica. Malgrat aquest impacte positiu en la ciutat, a partir d’un determinat nombre de visitants els ingressos que genera l’activitatpot no compensar els costos de la rehabilitació i acabar generant una pressió sobre el conjunt històric no previst.
Per a atraure un número major de visitants les ciutats històriques com Tarragona han de tractar de revaloritzar el seu patrimoni sosteniblement, les intervencions tant mediambientals com d’edificació poden venir determinades per una necessitat sectorial i els efectes d’aquestaintervenció poden limitar la integració de l’activitat per part dels habitants locals. És per això que les relacions entre una gestió política adequada i una integració dels agents implicats en l’activitat ha d’anar en consonància.

La Ciutat de Tarragona, dins del seu àmbit urbà viu la seva activitat turística dins del cicle de vida de la destinació en la següent caracterització (Anton Clave,2005);
“Destinació consolidada; La activitat turística requereix d’un dinamisme i una sofisticació de la gestió per part de l’administració que fa necessari la creació d’un organisme autònom on la seva funció essencial sigui la de promoció de la destinació. Aquesta sofisticació de la gestió provoca l’aparició de un problema de coordinació. El sector públic manté la seva estructura organitzativa enassociacions malgrat participar amb veu i vot en els organismes de promoció. En aquesta etapa es produeix la primera trobada entre el sector públic i privat.”

Malgrat definir la activitat dins del cicle de vida actual com;
En una tercera etapa de destinació consolidada, que ja disposa d’una imatge consolidada, amb un nombre de visitants força alt, que genera usos intensius del territori. Lesempreses també estan consolidades, fins al punt que han començat a diversificar els productes establint-se una integració tant vertical com horitzontal per reforçar la capacitat competitiva de la destinació. El nombre de l’oferta creix sense parar, i no ho fa al mateix ritme que la demanda, el que comença a ser una evident pèrdua de marges de benefici.

La Ciutat disposa de mecanismes de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Promocio
  • turisimo cultural
  • La Fundaci N
  • Fundacio
  • Materiales De La Fundaci N
  • Fundaci N Zara I
  • La Promocio N En La PYMES
  • Anàlisi Fundació Esclerosi Múltiple

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS