gwrqregr

Páginas: 4 (895 palabras) Publicado: 12 de enero de 2014
TEMA 12. EL DELTA DE L’EBRE, ESPAI PROTEGIT

El Parc Natural del Delta de l’Ebre

Les persones sempre ens hem relacionat amb el medi natural, obtenint el que necessitàvem de ell, però ara lanatura s’ha vist amenaçada per l’acció de les persones i ha calgut establir mesures de protecció en algunes zones. Els governs han declarat espais protegits per llei algunes zones. Una de les zones ésel Parc Natural del Delta de l’Ebre.
El Delta de l’Ebre és la zona humida més gran de l’Estat Espanyol desprès del parc Nacional de Doñana. Al interior hi ha conreus d’horta i d’arbres fruitersalternats amb el de l’arròs. A la banda litoral, hi ha nombroses llacunes envoltades de canyissars que serveixen de refugi a molts ocells que passen cap a l’Àfrica o cap a l’interior de Europa.


Eldelta de l’Ebre al llarg del temps

El delta de l’Ebre deu l’origen als sediments arrossegats pel riu i dipositats a la desembocadura. El Delta va anar creixent per l’aportació de sediments. Peròúltimament els sediments que arriben al Delta s’han vist reduïts per la construcció de recloses i embassaments. Les recloses retenen els sediments i els embasaments fan disminuir el cabal del riu. Alarribar menys sediments, l’acció erosiva del mar no s’atura mai, el Delta retrocedeix i perilla la riquesa natural i la població humana que hi viu.


La vegetació del delta de l’Ebre

El delta del’Ebre és un territori reduït hi ha diferents ambients que donen origen a diverses comunitats vegetals. Un dels motius és la barreja entre l’aigua dolça i l’aigua salada, que produeix diferents graus desalinitat en el sòl. Els éssers vius s’han d’adaptar a aquesta condició.

A l’interior trobem zones conreades amb plantes d’horta i arbres fruiters: porros, carxoferes, cols, tarongers, oliveres, etc.Quan ens acostem al mar són més abundants els arrossars.

Als ullals, petits llacs d’aigua dolça i també als arrossars inundats, s’hi desenvolupen plantes aquàtiques com nenúfars, les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS