hiperinfacio

Páginas: 3 (736 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2015
LA HIPERINFLACIÓ(1918-1933)

La hiperinflació que va tindre lloc durant la República de Weimar a Alemanya entre els anys 1919 i 1923, conegut com el període d'entreguerres, no va ser ni la primerani la més forta que van assolir a Europa, però és important per les situacions que es van produïr: l'augment dels preus, els tipus d'interès, modificacions del tipus de canvi i abandonament de lamoneda com a unitat d'intercanvi.

Desenvolupament:
El primer pagament va marcar el començament de la devaluació de la moneda, passant en pocs mesos a equivaldre un dòlar nord-americà, 330 marcs.La República va decidir comprar divises estrangeres però amb bons del tresor públic i deutes comercials accelerant la devaluació de la moneda.

L'emissió de paper moneda va ajudar al govern com aforma de defensa front a les reparacions, però a inicis de 1922 els mercats internacionals es van adonar i els francesos, belgues i britànics van exigir el pagament en recursos naturals, imposant unapressió elevada a l'economia alemanya.

Durant la primera meitat de 1922, es van celebrar conferències internacionals sobre les reparacions de guerra, en les quals no es va arribar a una solucióacceptable, per part de França i Anglaterra, i per una altra Estats Units, el major creditor d'Alemanya, per la qual cosa la inflació Alemanya es va disparar, i es va convertir en hiperinflació, arribant aequivaldre: un dòlar 8000 marcs alemanys.
Fins i tot, va arribar a un punt que el cost de vida es va multiplicar per setze,de 41 a 685, que va tenir com a conseqüència que els béns i serveis deprimera necessitat s'elevessin de preu en qüestió de setmanes, fent impossible l'estalvi en les famílies. Així mateix, la urgència de pagar les reparacions amb divises estrangeres va impedir que un alemanymitjà pogués adquirir-les per protegir-se de la inflació. La classe mitjana alemanya també va sofrir deterioració del seu nivell de vida. Al seu torn les grans ciutats i les zones industrials van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS