Holaa

Páginas: 14 (3302 palabras) Publicado: 23 de septiembre de 2014
http://economia.elpais.com/economia/2013/03/15/actualidad/1363370534_201371.html 2013

http://delirioweb.com/datos-sobre-el-consumo-de-bebidas-refrescantes-en-espana/ 2013

http://www.gastronomiaycia.com/2013/09/09/el-consumo-de-refrescos-baja-pero-aun-representa-un-23-del-presupuesto-para-alimentacion/ 2013


E

Ef
Ef
Ec
ce
FE
Ef
fe
EF
F

E

F

F
E
Ef

E

E
Ef
EfEfCONCEPTES BÀSICS
1 - La comptabilitat externa i la comptabilitat interna
1.1- Reflexions prèvies
Hem de partir de la idea que, des d’un punt de vista doctrinal, s’ha generat un procés on la idea de comptabilitat de costos ha anat canviant a mesura que variaven les necessitats de les empreses o d’altres institucions econòmiques.
En aquest document volem subratllar quines són les líniesbàsiques de la comptabilitat de costos, deixant entreveure que els límits o fronteres amb altres especialitats de la comptabilitat o de l’economia de l’empresa són difícils de definir taxativament, pel fet que el món de l’economia i de l’empresa és canviant i exigeix una mica de flexibilitat.
Per a les persones que arriben a aquesta temàtica amb el bagatge d’altres coneixements d’administració idirecció d’empreses, quan senten a parlar de comptabilitat pensen ràpidament en el que anomenem comptabilitat externa; venen a la ment conceptes com càrrec, abonament, deure, haver, balanç, compte de resultats, ràtio, etc. Per això ens sembla important veure com ha evolucionat el concepte de comptabilitat de l’empresa per analitzar els diferents aspectes de la comptabilitat.

1.2 - Evolució delconcepte de “comptabilitat de l’empresa”
a) Esquema bàsic comptable
Per poder conèixer aquesta evolució pot ser interessant basar-nos en un esquema comptable bàsic que ens doni les característiques fonamentals de com es pot dividir la comptabilitat, per buscar-hi les relacions i límits.
En primer lloc, podem diferenciar entre comptabilitat general i comptabilitat aplicada. La primera agrupa elsprincipis bàsics i teòrics que serviran de base per construir les diferents doctrines comptables; és a dir, quan per exemple el Ministerio de Economía y Hacienda decideix que cal aprovar un nou Pla General de Comptabilitat, per realitzar-lo s’ha de basar en els conceptes teòrics de la comptabilitat general. La segona està formada per les aplicacions a una realitat concreta dels esmentats fonamentsteòrics; per exemple, quan es crea una normativa comptable que defineix que els comptes anuals de l’empresa estaran formats per balanç, compte de pèrdues i guanys, estat de canvis en el patrimoni net, estat de fluxos d’efectiu i memòria, estem dins la comptabilitat aplicada.
Dins la comptabilitat aplicada podem distingir entre microcomptabilitat i macrocomptabilitat. La primera, fa referència apetites unitats econòmiques de caràcter públic o privat, com poden ser una família, una empresa, un ajuntament, etc. La segona es refereix a dades agregades d’una regió, estat o unitat supraestatal, que tinguin un caràcter socioeconòmic rellevant; és el cas, per exemple, del càlcul de valors com la renda nacional, el producte interior brut o el dèficit públic; tot i que les seves dades també sóncomptables, són estudiades normalment per especialistes en teoria econòmica o hisenda pública.
Per tant, és la microcomptabilitat la que ens interessarà estudiar, i ho podem fer des de dues vessants, la comptabilitat pública i la comptabilitat privada. En el primer cas, estem parlant de la comptabilitat que han de realitzar unes unitats econòmiques que no tenen ànim de lucre i que han de donar unsserveis o activitats als ciutadans per tal d’impulsar millores de la societat; és el cas, per exemple, del pressupost del Departament de Cultura de la Generalitat. En el segon cas, ens referim a una comptabilitat d’una unitat econòmica amb ànim de lucre, normalment una empresa, que té per objectius principals la maximització de beneficis i el creixement/sostenibilitat d’aquella; dins aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Holaa
  • Holaa
  • holaa
  • Holaa
  • holaa
  • holaa
  • holaa
  • Holaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS