INTERNACIONALIZACION

Páginas: 9 (2047 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2013
 U3. Redacció professional (II)
PAC 4. Redacció d’un text d’especialitat (informe)
ESQUEMA



OBJECTIU
Els objectius específics plantejats per aquesta investigació són: (a) caracteritzar el procés d’internacionalització exportadora de l’empresa a Xile, Uruguai i Brasil i (b) identificar la importància explicativa dels diferents destinacions en el procés d’internacionalització exportadorade CatifAFITAC.

PUNTS A ANALITAR
- SITUACIÓ ECONÒMICA MUNDIAL: AMÈRICA LLATINA
- EL SECTOR TURÍSTIC A AMÈRICA LLATINA
- SECTOR TURÍSTIC A URUGUAI
- SECTOR TURÍSTIC A XILE
- SECTOR TURÍSTIC AL BRASIL

CONCLUSIÓ
Els països on hem centrat el nostre estudi, compten amb una oferta turística acceptable, és a dir, tenen recursos turístics, infraestructura, i empreses turístiques necessàriesper a la recepció del turista de creuer








INFORME INTERNACIONALITZACIÓ CatifAFITAC








1. INTRODUCCIÓ.
Entès la internacionalització com el procés d’incursió, posicionament i creixement de les empreses domèstiques en el mercat internacional, existeixen dos tipus d’internacionalització empresarial: la internacionalització comercial o exportadora i la internacionalitzacióproductiva.

CatifAFITAC, bàsicament es troba immersa en el grau de la internacionalització comercial. Per això, els objectius específics plantejats per aquesta investigació són: (a) caracteritzar el procés d’internacionalització exportadora de l’empresa a Xile, Uruguai i Brasil i (b) identificar la importància explicativa dels diferents destinacions en el procés d’internacionalitzacióexportadora de CatifAFITAC.

D’un temps a aquesta part, les empreses llatines estan involucrades dins d’un procés d’obertura i globalització comercial. En aquest context descrit, segons un estudi de la CEPAL sobre el guany de competitivitat dels països llatins al mercat dels països desenvolupats, aquests països han mostrat un ràpid creixement en la seva competitivitat i posicionament internacional.D’aquesta manera podríem afirmar que a priori els països escollits compleixen amb els requisits esperats.

Llavors, caldria preguntar-se fins a quin punt podria ser bé a la incursió al mercat xilè, uruguaià i brasiler?.

Analitzarem detingudament aquesta qüestió centrant-nos en la major incògnita: Brasil.







2.SITUACIÓ ECONÒMICA MUNDIAL: AMÈRICA LLATINA.
Segons el Banc Mundial (BM) elcreixement de l’economia mundial va ser d’un 3,9% durant 2010, si bé descendint al 3,3% el 2011, i amb una perspectiva de lleugera millora per al 2012 amb un el 3,6 %.

No obstant això cal destacar que aquests creixements es produeixen a dos ritmes, d’una banda podem observar els països en desenvolupament, los quals van créixer un 7% el 2010, un 6% durant 2011 i està previst que durant el 2012creixin un 6,1 %. Amb aquests ritmes, continuaran superant el creixement dels països desenvolupats, van créixer un 2,8% el 2010, un 2,4% el 2011 i presumiblement un 2,7% per 2012 (Quadre 1).

Aquestes xifres, indiquen que la majoria dels països en desenvolupament, com és el cas dels llatinoamericans, s’han estan recuperat més ràpid de l'actual crisi mundial que no els països desenvolupats.
D'acordamb el "Balanç preliminar de les Economies d'Amèrica Llatina i el Carib" (Cepal, 2010), la regió (Amèrica Llatina), després d’un ensorrament del 1,9% del PIB per càpita el 2009, consolidaria la recuperació econòmica el 2010. Segons les dades recollides pel CEPAL el 2010, Amèrica Llatina té una taxa de creixement del PIB del 6%, que es tradueix en un augment del 4,8% del producte per habitant.Però, el comportament per subregions, és desigual. Mentre que Amèrica del Sud va créixer el 6,6%, Mèxic 5,3%, Amèrica Central 3,5% i els països del Carib 0,5%, Veneçuela i Haití van baixar el 1,6% i el 7% respectivament (Gràfic 1 ).

Com podem observar al gràfic, es tracta d’una recuperació generalitzada, tot i haver grans diferències per països i subregions. Les majors taxes es poden veure a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Internacionalización
  • La internacionalizacion
  • La internacionalización
  • internacionalizacion
  • Internacionalizacion
  • INTERNACIONALIZACION
  • internacionalizacion
  • La internacionalizacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS