J0R00M

Páginas: 2 (451 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2012
Espanyols als camps de concentració
Joao Romario Alarcón
Josep Mª Bofarull
Ciencies Socials
08/05/2012
-Captura i deportació
Tot va començar amb la fi de la guerra civil a Espanya (febrer de1939) amb la victòria del General Francisco Franco. Tothom que es ca negar a rebre les ordres o que simplement tenien les mateixos ideals que el general van haber de marxar cap a uns altres països(principalment França).
A França i van viure la República durant uns sis mesos perquè al setembre de 1939 esclatà la Segona Guerra Mundial i l’exèrcit nazi va començar a expandir els seus territoris ambels països dels seus voltants, entre ells França. Els espanyols que havien estat deportats van lluitar a la resistència francesa, però van fracassar i van ser capturat i portat a camps d’extermini,principalment als de Mauthausen i Sachsenhausen.

-Vida als camps d’extermini
En els camps d’extermini els presoners es preparaven nomes per rebre la seva sentencia de mort. Les condicions de videsen les que es trobaven eren infrahumanes, la alimentació que rebien era casi nul·la y l’atenció medica també. Els presoners havien de treballar de sol a sol sense rebre res a canvi. L’única cosa queels ajudava a mantenir-se amb força era l’esperanza del rescat

-Fi de la vida als camps
El patiment que van viure tots els presoner de els camps de concentració va acabar a l’any 1945 amb la fi dela Segona Guerra Mundial i la victòria dels Aliats. Totes els espanyols i catalans presoneres als camps de concentració nazis van ser alliberats, però no van poder tornar perquè España es trobava sotala dictadura del General Francisco Franco, que va durar fins a l’any 1975.

-Que se n’ha fet de les víctimes?
Encara avui hi ha persones amb vida que hagin passat gran part de la seva vida enaquests camps de concentració, però la xifra es molt petita, no només pels anys que han passat sinó perquè en els camps de concentració si comprem el nombre de persones que hi van arribar amb el que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS