La Perspectiva Sociològica, Joan Estruch I Gilbert

Páginas: 4 (817 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2012
La perspectiva sociològica, Joan Estruch i Gilbert

Aprendre sociologia és aprendre a interrogar, és una manera de situar-se davant la realitat i al mateix temps està disposat a deixar-seinterrogar per ella. La perspectiva sociològica, suposa una forma de coneixement i una forma de consciencia, però amb el risc de deseixir-se d’idees preconcebudes i posar-se a reflexionar, això pot provocarresistències per aquells que no volen plantejar-se interrogants.
No hi ha una imatge clara del que és un sociòleg, no se sap què fa, ni que serveix allò que fa. La sociologia tendeix a ser consideradacom una qüestió d’opinions, les raons és el fet que la majoria de les ocasions el sociòleg parla de realitats que per gairebé tothom resulten familiars.
Deia Peter Berger “El sociòleg és com unaversió laica del mossèn progressista” aquesta imatge té a veure amb la primera etapa d’institucionalització de la sociologia a les universitats nord- americanes, el protestantisme liberal nord- americà,preocupat per les “qüestions socials” va decidir que convenia professionalitzar les persones que de manera benèvola s’ocupaven de problemes, llavors va recórrer a la sociologia per fer-ho, però aixòno vol dir que un bon sociòleg hagi de ser necessàriament una bona persona.
La sociologia la podem entendre com una reflexió sobre la societat i el seu funcionament, per tant, perquè hi hagi unareflexió cal que aquesta societat sigui problemàtica. A l’Europa del segle XIX durant l’Antic Règim com a conseqüència dels canvis socials, calia un discurs que expliques aquestes transformacions i aixíés com neix la sociologia.
El sociòleg realitza enquestes que han de ser interpretades i situades dins d’un marc de referència teòric, quan parlem d’adoptar la perspectiva sociològica vol dirprendre consciència de la diversitat de punts de vista i mirar d’entendre’ls tots, tot i que, la perspectiva suposa un punt de vista determinat, no vol dir que sigui l’únic ni el millor.
La societat és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La perspectiva sociologica
  • perspectiva sociologica
  • La perspectiva sociológica
  • Perspectiva Sociologica
  • La Perspectiva Sociologica
  • Perspectiva sociologica
  • Perspectiva sociológica
  • perspectiva sociologica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS