La publicitat

Páginas: 19 (4684 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2011
INTRODUCCIÓ

La publicitat és una realitat entre tots nosaltres. La seua presència a les nostres vides és permanent i multiforme. La publicitat és una forma de comunicació en la que l´emisor no solament intenta informar al voltant d´un producte, un servici, sinó que també persuadeix a un receptor col.lectiu perquè compre aquest producte, canvi d´opinió i modifique el seu comportament.
Lapublicitat té moltes funcions: ens informa, ens manté al dia de les últimes tendències de la nostra societat, ens intenta sensibilitzar, serveix de substent de les cadenes de televisió i ajuda a impulsar la venda de productes.
El seus inicis es podríen remuntar als orígens de la civilització i el comerç; des de que existixen productes que comercialitzar ha hagut la necessitat de donar-los aconèixer. A la civilització Egípcia, Tebas va tindre èpoques de molt esplendor econòmic i religiós i se li atribueix un dels primers textos publicitaris. A Roma i Grècia es va iniciar el perfeccionament del pregoner, qui anunciava la tornada d´embarcacions. Aquesta forma de publicitat continuà fins l´Edat Mitjana. Part del que es conèix actualment com publicitat naix amb l´impremta de Gutenberg, quepermeteix un difusió més extensa dels misatges publicitaris que junta mb l´aparició noves ciutats es consolida com instrument de comunicació. Però fou al segle XIX quan començà a cobrar verdader auge. El seu desenvolupament és paral.lel a la industrialització i a l´evolució dels mitjans de comunicació. Cap a mitjan de segle es van crear les primeres cadenes de tendes per la venda de productes. Cadafabricant volia demostrar que el seu producte era el millor i per aixó va haver de donar-li una marca. A principi del segle XX la publicitat es va estenent, però fou als anys 50/60 amb l´aparició de la televisió, on es produeix la verdadera evolució, per primera vegada s´unien imatge i so.
La publicitat ha canviat al llarg dels anys, a l´era industrial era vendre productes i promocionar servicis.Hui en dia aquesta visió ha evolucionat i la publicitat estimula l´anhel per les marques, incitant-nos a crear un món de fantasia contrari a la realitat de la nostra societat.
Oliverio Toscani, fotògraf i publicista, en el seu llibre “ Adiós a la publicidad “ fa una crítica a les agències de publicitat per la seua intencionalitat consumista dels diferents spots publicitaris, tractant dedemostrar als consumidors un costat molt diferent del que és realment la pròpia realitat. Amb aquesta publicitat es busca una venda massiva del producte, ensenyant-nos un món de felicitat en la que no deixa espai als problemes reals que existixen a la nostra societat com són: la malaltia del Sida, la comunicació entre diferents races….
En el cas de l´anunci que he seleccionat “ Estrella Damm 2009” podemveure clarament la seua intencionalitat, ja que intenta transmitir-nos eixe món de fantasia, en aquest cas un lloc paradisíac, en el que no existixen els problemes, en el que tot és felicitat, de bellesa de tots els seus protagonistes, abstraient-nos de nostra pròpia realitat. Aquests arguments ens porten a les mateixes conclusions a les que fa referència Oliveiro Toscani al seu llibre “ Adiósa la Publicitat ”.

COHERÈNCIA

Es podria enunciar el tema principal d´aquest anunci com “El record d´un amor d´estiu”.
La idea principal o tesi que exposa l´emisor al llarg de tot l´anunci és intentar convéncer-nos que bevent cervesa Damm recordaràs els bons moments que has passat.
La posició de la tesi en aquest cas és inductiva ja que apareix a la fí de l´anunci al segon 3´33”, “ Elbo mai acaba si hi ha quelcom que t´ho recorda ”, a més a més, és explícita ja que apareix exactamente a l´anunci.

Com en tots els anuncis es tracta d´un text argumentatiu, ja que conta una història en la que clarament es veu una introducció, un cos argumentatiu i una conclusió. Al inici del mateix s´utilitza un flashback, tènica utilitzada als mitjans de comunicació alterant la seqüència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La ètica en la publicitat
  • la publicitat ceci
  • Horaris Publicitat
  • la publicitat a l'empresa
  • Historia de la Publicitat
  • Publicitat
  • La publicitat
  • publicitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS