La Ràdio A La Post Guerra

Páginas: 36 (8891 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2012
LA RÀDIO A LA POST GUERRA
LA RÀDIO A LA POST GUERRA


Tutor: Alfonso Perez | Xènia Provins Piella |

-Índex-
1. Introducció.
2. La ràdio: història i evolució.
2.1. Funcionament i història.
2.2.Història de la ràdio Espanyola.
2.2.1.Primera emissora espanyola.
2.3.Història de la ràdio a Catalunya.
2.3.1 Primera emissora catalana.
2.4. La censura.
2.5.Les emissoresfranquistes de la ràdio.
2.6.Les emissores clandestines.
2.7.Els programes femenins.
3. Hipòtesis.
4. Treball de camp.
4.1. Camp d’investigació, mostra i variables.
4.2. Mètode de treball.
4.3. Material per al treball de camp.
5. Conclusions
5.1. Explicació dels resultats.
5.2. Verificació d’hipòtesis i establiment de noves.
5.3. Fets que han pogut modificar els resultats.
5.4.Conclusions.
6. Bibliografia.
7. Annexos.

1.Introducció
El motiu pel qual vaig escollir aquest treball va sorgir en un dinar familiar, on el meu avi em va començar a explicar el temps que passava al costat de la ràdio amb la seva família, en silenci, escoltant les emissores clandestines que parlaven contra el franquisme.
Aquest fet em va fascinar, així que vaig decidir introduir-me en aquestfantàstic tema. La ràdio a la Postguerra. El primer que es pot apreciar d’aquesta etapa són els canvis que pateix la ràdio, causats pels canvis polítics. Els governs al veure que la ràdio movia a grans masses van decidir formar-hi part, donant discursos... La ràdio seguia un camí perfecte, però, malauradament, amb l’arribada de la dictadura de Franco, es prohibeixen les emissores queparlaven català i s’utilitza la ràdio per advertir al poble de la guerra. És per aquest motiu, que apareixen les emissores clandestines, aquestes emetien des dels afores transmitent noticies tal i com eren i altres programes censurats per la dictadura de Franco.
L’objectiu que pretenc assolir amb aquest treball es aconseguir saber més sobre la ràdio, conèixer les diferències entre les diversesemissores i diferents programes. Per una altra part, també m’agradaria parlar amb gent que va viure aquella època, gent que passava les tardes reunides amb la família escoltant cada vespre la ràdio.
He tingut algunes dificultats per fer aquest treball. L’essencial ha estat la dificultat per trobar tota la informació necessària , sobretot en l’àmbit d’emissores franquistes, no només hi havia pocainformació sinó que la poca que hi havia et donava una amplia pinzellada del tema (segurament perquè moltes de les que havien estat emissores franquistes encara avui dia funcionen). Paral·lelament a aquest problema m’ha preocupat molt l’amplitud del meu tema, tot i que he intentat especificar i centrar-me en una cadena fixa o programes determinats la falta de recursos i d’informació no m’ha deixatfer l’idea principal que volia amb aquest treball.
Tot i així, m’ha agradat molt la temàtica que he escollit. Encara que no hagi pogut desenvolupar l’idea principal (comparar els programes de dues emissores, una clandestina i l’altre franquista), he optat per una segona opció molt gratificant, entrevistes a gent que ha viscut aquest fet i no una entrevista (per problemes de salut) però siinteressants conversacions amb Julio Costa, ex-locutor de ràdio i fundador de "radio juventud". Partint d’aquestes entrevistes he pogut apreciar i viure de segona mà les sensacions i experiències que aquesta gent havia viscut en un passat.

2. La ràdio: Història i evolució
2.1 El funcionament i història de la ràdio
-Funcionament
Con funciona la ràdio?
Sense cap necessitat de moure’t laràdio ens acosta al món sencer, regalant-nos minuts d’entreteniment i informació. Tot això gràcies a un meravellós món d’invents científics, d’ones i electricitat. Dit d’una manera simple i fàcil el funcionament de la ràdio es el següent: Mitjançant especialitzats equips, les ones electromagnètiques s’emeten, després és transmeten, fins que finalment són rebudes per nosaltres.
Malauradament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Post guerra
  • Epoca de post guerra
  • Calidad post guerra
  • Cultura Hippie Post Guerras
  • literatura post guerra
  • La Post Guerra Fr A
  • Literatura post guerra
  • Institucionalidad post guerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS