La revolució industrial

Páginas: 14 (3491 palabras) Publicado: 18 de enero de 2015





Tema 3: La revolució industrial

Ciències socials

Que és la revolució industrial?
Seguit de canvis tecnològics, que canvien radicalment la manera com es transformaven les primeres matèries, es canvia la manera de produir.
Conseqüències: Augment de la productivitat, i es va produint cada cop una separació més gran estre treball i capital. Fa que la societat i la vida quotidianaes modifiquin radicalment. Al llarg del segle XIX es produiran un seguit de canvis tecnològics, politics, socials...
Factors que afavoreixen la revolució industrial
Va ser possible gracies a un seguit de canvis que es produeixen en paral·lel.
Canvi a nivell demogràfic
Meitat del segle XIIX disminueix la mortalitat
La sanitat millora i apareixen les primeres vacunes
Millora la higiene il’alimentació
La natalitat segueix molt elevada i augmenta molt. Aquest augment contribueix al progrés econòmic.
Hi ha més demanda= més producció=més consum.
Hi ha també llavors hi ha innovació tecnològica .
Expansió agrícola: Els principals canvis econòmics es van produir al sector primari. Van millorar les tècniques agrícoles (rotació triennal, guaret). Llavors les terres no produeixen gaire.
Essubstitueix el guaret per rotació continua
A partir del 1750 s’introdueix l’arada de ferro
Es millores els sistemes de regadiu. Augmenten les terres que es poden conrear
Hi ha nous conreus, com ara el blat de moro, patates, remolacha...
S’introdueixen les primes maquines, com les segadores
Reformes en la ramaderia
Part de les terres de conreu es dediquen a conrear farratges per elsanimals. Hi hauran més caps de bestiar.
Canvi en les estructures agrícoles. S’aboleix el regim feudal: Desaparició de propietats: Aparició de la propietat privada, qui era el propietari ho treballava ell. Els propietaris es preocupen de les terres, llavors inverteixen en maquinaria.
Conseqüències : Els rendiments agrícoles augmenten un 90%, van poder començar a formar el seu propi capital. I a raó dela mecanització del camp farà que no es necessiti quasi mà d’obra, així hi haurà molta gent que sobra al camp, i aniran a la ciutat a buscar treball a les noves fabriques. I haurà un canvi de mentalitat.
Els canvis demogràfics i econòmics van afavorir al liberalisme econòmic que deia que la iniciativa privada era....Es començà a incrementar el capitalisme.
Inici de la revolució industrial
Abansde la revolució industrial hi havia quatre sistemes de producció, no utilitzen maquines sinó eines. Les produccions depenien del artesà.
Edat Mitjana i moderna: Els artesans amb una estructura de gremi i la manufactura reial.
Abans de la revolució industrial: Hi ha el Domestic System, que consistia en que el burges porta aquesta primera matèria a casa de l’artesà, el qual elaborava el producteque al acabar el burges recull, paga al artesà i el ven.
Desprès també esta el, Putting out sistem, que es un taller artesanal independent , que no depèn de cap gremi.
A mitjans del segle XIIX apareix la fabrica, que es un edifici nou, on no hi treballen artesans sinó obrers, que no treballen manualment, ho fan amb maquines. La energia de les maquines era el vapor.
Conseqüències: Les fabriquesque porten a terme l’activitat de transformació, estan situades a llocs molt concrets. També es modifica la manera de treballar. El ritme de treball el marca la maquina, així doncs la producció va augmentar moltíssim i amb tanta oferta els preus són més baixos i arriben a més gent.
Primera revolució industrial
S’inicia a Anglaterra, perquè era un país amb uns condicionals, amb mentalitatliberal, disposava de moltes més matèries primeres i molt carbó i la producció tenia molta sortida (molta mà d’obra, mercat ampli). Aquí es comencen a veure els primers canvis en l’agricultura:
Sistema de propietat, va desaparèixer el Open fileds i els pagesos que treballaven les terres tenen que deixar-les. Llavors apareixen unes lleis que són “enclosures”, que són com unes parcel·les de un sol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS