La televisio

Páginas: 7 (1613 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2011
LA TELEVISIÓ

Anna García Cazcarro
Meritxell Tarrés Saladie
Anna Vázquez Barroso
4ªESO A
Professora: Irene Gràcia

ÍNDEX

1.Introducció
2.Inventor: John Baird
3.Què és la televisió?
3.1L’origen de la televisió
3.2
3.3
3.4
3.5

4. L’evolució de la televisió

1. Introducció

La prehistòria de la televisió s'estén, aproximadament, des de finals del segleXIX fins 1935. Al principi van aparèixer dos models: la televisió mecànica ideada per John Baird i la electrònica creada per l'investigador rus-nord-
americà Valdimir Zworkin.
Encara que va ser la mecànica la primera a començar les seves emissions, la electrònica es va imposar al poc temps degut, fonamentalment, a la seva superioritat tècnica.
En poc temps la televisió va passar de ser un inventde laboratori a convertir-se en un mitjà a l'abast del públic, presagiant així la seva enorme impacte mundial posterior. El seu desenvolupament, tot va quedar interromput per l'esclat de la Primera Guerra Mundial, es va reprendre només acabar la contesa permetent ocupar el seu lloc entre els mitjans de comunicació més estesos com la premsa o la ràdio que ja tenien la seva pròpia història en aquellmoment.

2. Inventor: John Baird

A principis de la dècada dels anys 20, un inventor solitari va tindre la idea brillant, que portaría a adquirir una transcendència inesperada, perquè la televisió de John Logie Baird, va cambiar la vida de la humanitat, va trencar amb els esquemes dels limits entre els països i va fer fallida el concepte del temps en les comunicacions, lainformació i la cultura del món sencer.
Es va dedicar a la fabricació de mitjons. No va ser un fabricant comú, en canvi, ja que la seva capacitat inventora el va fer desarrollar uns mitjons químicament impermeables a la humitat, però no va tenir éxit i va tornar a Anglaterra amb seriosos problemes de salut.
En 1923, mentres patia la seva enfermetat va començar a treballar en el seu projecte de latelevisió, va ser aleshores quan va aconseguir els primers resultats pràctics. Després es va traslladar a Londres en busca de noves idees.
Va instal·lar un laboratori al barri Soho i al 1926 va fer una demostració pública del seu invent a la Royal Insitution de Gran Bretanya, però altres inventors que estaven en el mateix projecte que ell i intentaven superar-lo, sobretot Valdimir Zworkin, qui haviaperfeccionat un mètode electrònic per a la transmissió i recepció d'imatges.
A l'any següent John va instituir la Baird Televison Development Company. Durant aquella època es va dedicar a estudiar noctavisió en color i televisió estereoscòpica. En 1928 va poder transmetre amb éxit imatges televisades de Londres a Nueva York a la nau “Berengaria2”, que creuava l'Atlàntic.
En 1934 el inventor haviaposat el seu receptor al mercat.
El seu següent interés es va centra a la televisió en la pantalla gran, per la qual va oferir una sesió pública al Coliseum de Londres.
Baird va segur treballant en el seu projecte de color a la pantalla gran i amb tal objectiu va formar la seva pròpia companyia per produir receptor casolans de televisió.
Al cap d'uns any d'enfermetat i dur treball, Baird vamorir en 1946. El seu empeny i constància el van portar a sortejar una dificultat darrera l'altra. Encara que la seva fórmula no va ser la que més va destacar, el món el reconèix com la primera persona que va descobrir un dels invents que més impacte ha tingut en la vida de les persones del segle XX.
Quan Baird va inaugurar el seu estudi, una de les estrelles més populars de Gran Bretanya, lacantant Gracie Fields, per a que aparagués en la seva diminuta pantalla, en el primer programa experimental.
Com que no podien transmitir al mateix temps les imatges i el so els espectadors van veure el rostre d'una silenciosa cantant i, uns pocs minuts després van escoltar la seva veu davant d'una pantalla buida.
Aquells problemes es van solucionar en 1930, quan baird en el mes de Juliol, va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La televisi
  • Televisi
  • La Televisió
  • TELEVISI N
  • LA TELEVISI N
  • La Televisi N
  • Televisi N
  • Televisi N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS