Les eres geològiques

Páginas: 15 (3594 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2014







Les eres geològiques
Devonià, Carbonífer i Permià







Índex de contingut
Presentació 3
1. Període Devonià 4
1.1 Descripció paleogeogràfica 4
1.2 Fauna 5
1.3 Flora 7
1.4 Fenòmens mediambientals 8
1.5 El devonià a Catalunya 8
2. Període Carbonífer 10
2.1 Descripció paleogeogràfica 10
2.2 Fauna 11
2.3 Flora 13
2.4 Fenòmens mediambientals 14
2.5 El Cabonífer aCatalunya 14
3. El període Permià 15
3.1 Descripció paleogeogràfica 15
3.2 Fauna 16
3.3 Flora 17
3.4 Fenòmens mediambientals 18
3.5 El Pérmic a Catalunya 19
Conclusions 20
Opinió Personal 21
Bibliografía 22


Presentació

El nostre grup ha elaborat una recerca de informació sobre els tres últims períodes de l'era Paleozoica: el Devonià, el Carbonífer i el Permià. Hem fet unaexplicació adequada al nostre curs i al nostre nivell acadèmic sobre els aspectes de paleogeografia, fauna, flora, jaciments de fòssils i aspectes mediambientals; així com també sobre la situació dels períodes a la nostra comunitat autònoma, Catalunya.
La recerca d'informació sobre els períodes en qüestió, s'ha fet a través d'Internet i enciclopèdies.
Hem escollit aquest tema sense cap criteri enespecial, ja que pensàvem que tots podrien ser igual de interessants dins dels àmbits la de geologia.
1. Període Devonià
Aquest període comença fa uns 416 milions d'anys,te una durada de 57 milions d'anys aproximadament, fins fa uns 359 milions.
És el quart període de l'era Paleozoica i s'emmarca després el període Silurià i abans del Carbonífer.

1.1 Descripció paleogeogràfica
Aquest períodees caracteritza per el desenvolupament del mar de Tethis, precursor del Mediterrani, i per grans canvis en la configuració del continent Europeu. Al mateix temps, en l'hemisferi sur es produeix un període glacial que va fer descendir el nivell general de les aigües en el planeta, causant l'aparició de grans superfícies de terra firme.
Respecte a la situació dels continent las terras emergides vanacabar repartides entre un supercontinent en el sud anomenat Gondwana,un altre al nord anomenat Sibèria i al mig la formació d'un petit supercontinent d' Euramèrica. El Devonià va ser un període de gran activitat tectònica que va provocar la unió de Euramèrica i Siberia en un supercontinent anomenat Laurasia, i l'apropament del supercontinent del sud Godwana. Aquests supercontinents estavenenvoltats per l'anomenat oceà universal Panthalassa.


Durant aquest període també es va formar el continents de les Velles Arenisques Vermelles, que va suposar l'aparició de barreres naturals. En aquest període es van començar a formar les Muntanyes Apalatxes dels Estats Units, així com les Caledòniques de Gran Bretanya i Escandinàvia.
Al final de Devonià, la separació entre aquest continent iGondwana era cada vegada menor i la seva proximitat explica el fet que Amèrica del Nord, Europa i el nord d'Àfrica compateixin almenys el 80% dels seus devonians.
1.2 Fauna

La vida marina d'aquest període te una gran abundància. Es va produir una diversificació de les esponges, van aparèixer les silícies i els esculls, basats en els coralls, les esponges i les algues.
El major canvi d'aquestperíode es l'aparició de nous animals nectònics, és a dir activament aquàtics. Apareixen també els primers ammonites, una subclasse de mol·luscs cefalòpodes, que a finals del Devonià però van acabar extints.




Destaca l'abundància de taurons en comparació amb el període anterior, els placoderms amb protecció osea i l'aparició de diversos tipus de peixos com els lobulats, denominats així perla seva base gruixuda i carnosa de les seves aletes als quals se'ls atribueix el merit del gran avanç evolitiu degut a que va donar pas als primers amfibis ja que van desenvolupar estructures que els permetien sortir de l'aigua.
Cal dir també que aquestes espècies de peixos d'aletes lobulades encara continua viva conegut avui en dia com '' el fòssil vivent '' el celacant. El període Devonià...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS