loka

Páginas: 13 (3187 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2015

2.- MODALITATS D’INTERVENCIÓ EDUCATIVA
1: Procés seguit

1.1.- Integració parcial
A partir de la Llei general de 1970, es fomenten, amb una prudència excessiva i amb una visió encara segregacionista i no inclusionista, les modalitats d’integració parcial que intenten posar en pràctica la filosofia de la integració.
En aquest sentit cal tenir en compte:
•Els centres específicsd’educació especial
•Les aules d’educació especial a temps total en els centres ordinaris

Amb la creació d’aquestes aules d’educació especial s’intenta apropar aquest alumnat als centres ordinaris però, tot i això, els alumnes romanen tota la jornada escolar en aquestes aules i comparteixen molt poques activitats amb la resta de l’alumnat del centre escolar.

1.2 Integració combinada

Apareixenles aules de suport a l’educació especial. La intervenció educativa es fa a l’aula de suport a temps parcial, és a dir l’alumnat amb necessitats educatives especials roman un temps reduït en aquesta aula, en la qual l’especialista fa el tractament adequat segons les seues necessitats i, a continuació, assisteix l’aula ordinària i en forma part.
1.3 Integració total
Aquest model reflecteixrealment la filosofia de la integració i els plantejaments actuals de la legislació educativa. En aquesta modalitat, l’alumnat amb necessitats educatives especials rep el suport del professorat especialitzat en l’aula ordinària o del professor tutor amb les adaptacions curriculars individualitzades.

Com a conclusió final, podem dir que la integració escolar de l’alumnat amb necessitats educativesespecials solament seria possible en un model de centre educatiu que assumeixi la diversitat, que sigui capaç d’oferir recursos i mètodes no sols als alumnes denominats erròniament deficients, sinó també a tots els que de forma transitòria o permanent requereixen qualsevol tipus de resposta educativa individual.
El procés educatiu de la integració escolar no és mantenir units físicament tots elsnens el major temps possible, sinó coordinar i dur a terme dos principis fonamentals en la pràctica escolar: la igualtat i la diversitat.
La igualtat educativa no consisteix a oferir a tots els alumnes d’una aula les mateixes coses i els mateixos recursos, sinó a oferir a cadascun d'ells el que necessita, perquè realment es pugui dur a la pràctica la integració escolar dins una escolacomprensiva.

2: Propostes actuals : USEE (unitat de suport a l’educació especial), AULA D’ACOLLIDA, AULA OBERTA,...
Introducció: per a poder parlar de les UEES, cal conéixer el concepte d’educació especial.
2.1.- Concepció d’Educació especial
Objectius
Proporcionar a l’alumnat amb necessitats educatives especials el suport necessari per a que sigui possible la participació en les activitatsgenerals i els aprenentatges escolars i l’assoliment de competències bàsiques.
Mitjançant:
El treball en petit grup o individualment que facilita l’establiment de vincles i el coneixement de les circumstàncies personals dels alumnes.
El treball de les àrees instrumentals, Matemàtiques i Llengua, i l’àrea de Socialització i Autonomia Personal. Potenciant al màxim les seves capacitats.
Lacol·laboració i coordinació amb els mestres tutors.
Recursos organitzatius
Amb qui treballem?
Les mestres d’Educació Especial prioritzen l’atenció a alumnes amb necessitats educatives especials però també atenen a altres alumnes amb dificultats.
Els grups són, com a màxim, de 4 alumnes. Són oberts i flexibles, es produeixen canvis depenent de l’evolució personal o l’entrada de nous alumnes.
Quètreballem?
Cada alumne té un Pla de Treball on s’especifiquen aquells objectius prioritaris que ha de treballar la mestra d’Educació Especial.
En alguns casos es necessari una adaptació curricular individual (ACI) on s’especifiquen els objectius que es treballen tant a l’Aula Ordinària com a l’Aula d’Educació Especial.
Es treballen bàsicament les àrees instrumentals (Matemàtiques i Llengua) i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Loka
  • Loko
  • Loko
  • loko
  • loka
  • Loko
  • el loko
  • Loko

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS