mesquita de cordova

Páginas: 5 (1089 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2015
ACTIVITATS-1
1.Relaciona i compara el ser de Parmènides amb l’eros platònic.
El ser de Parmènides i l’eidos platònic tenen les mateixes característiques. Els 2 són únics idèntics a si mateix immutable etern continu indivisible que només poden se conegut per la raó. Per Parmènides només hi ha una realitat. L’eros és la força eròtica, la atracció de les idees respecte l’ànima.

2.Estudia ladefinició d’Eidos platònic i analitza-la.
És una entitat objectiva que pot ser coneguda pel coneixement racional i que existeix per si mateixa. Per existir no depèn que hi haguí coses sensibles o accions particulars que la realitzin, ni tampoc depèn que hi haguí animes(ments) que la coneguin. Té les mateixes característiques que el ser de Parmènides.
ACTIVITAT 2.
pàgina 16:
1. Als diccionarises poden trobar com a sinònims de sofístic mots com ara subtil,astut,capciós,enganyos i fal·laç.Creus que aquestes definicions s’ajusten al que realment van representar als sofistes?
La identificació de sofisme amb engany ja es dóna a l’Atenes del segle V a.c.
Els motius són diversos:
-La visió negativa que es tenia dels sofistes pel sol fet de ser estrangers
-El fet de que el seu pensament esrelativista i no tenia punts de referència estables. Això feia que les seves teories a vegades fossin contradictòries. Aquesta manca de unitat fa pensar que la veritat no existeix i que les opinions depenen de cada moment.
- Cobraven per educar als joves atenesos i se’ls acusava de utilitzar les seves escoles i la capacitat d’oratòria per enganyar i manipular.



2.Els sofistes defensavenuna posició relativista pel que fa al coneixament, a la moral i a les lleis.Quina relació es pot establir entre el relativisme sofístic i el context social de l’Atenes del segle v a.c? Es pot trobar algun paral.lelisme amb la nostra època? Quina vigència creus que tenen avui les idees sofistes? Justifics la teva resposta.
El fet de que Atenes tingues com a sistema polític la democràcia, queconsisteix en que els ciutadans (homes lliures) trien als seus dirigents fomenta que els atenesos s’acostumin a que cadascú pot tenir les seves opinions, que totes les opinions són valides i que poden canviar depèn de la situació i el moment. Aquesta mentalitat lliga molt bé amb el el pensament sofista que té com una de les seves característiques el relativisme.
Aquesta visió del ciutadà atenenc tambéla podem tenir avui en dia perquè també vivint en un estat democràtic, molt més democràtic que el seu, i estem acostumats a que les idees, les modes i els costums , canviïn. El que semblava impossible fa 50 anys és perfectament normal avui en dia. (Exemple: matrimonis homosexuals).
El nostre món canvia molt ràpidament i per tant la idea que tenien els sofistes que les coses canvien fàcilment, queno hi ha veritats absolutes ni valors immutables, es poden aplicar al nostre món, però no al 100%. Des del punt de vista ètic el relativisme no es pot aplicar al 100% perquè si que la nostra societat te valors que són considerats immutables i absoluts, com per exemple els dretshumans. I aquests drets són d’aplicació universal i no depenen de cada societat; són fruits de l’acord entre les persones, sent conscients que no tothom els aplica.





(pàgina 17)
1.Relaciona els tres textos anteriors amb les característiques següents pròpies del pensament sofistes:
Escèptic: Tot i viurede moltes maneres no viu de cap manera en concret. (text 8).
Relativista: Agafa posició amb alguna de les opcions que ha pogut agafar. (text 7-8)
Convencional: Convencional és per acord, pel que diu la majoria. (text 9)
Subjectivisme: El subjectivisme és que tot depèn del subjecte. (text 7-8)





2.Veritat o utilitat? Segons protàgores pot haver-hi lleis veritables? O només lleis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mesquita De Còrdova
  • La Mesquita De Cordova
  • Mesquita de Còrdova
  • arbol de mesquite
  • Mesquita De Cordo
  • Mesquita De Cordoba
  • reforma de cordova
  • TRATADO DE CORDOVA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS