Mis avedas

Páginas: 12 (2984 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2013












Albert Lanza
Àngel Castillo
Dani Jiménez
Àuric Guasch
Rodrigo Raggio
E. Eticocívica
4t E
2/03/12







1. Introducció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2. Què és i com funciona?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3. Història . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .

4. Polèmica i critiques. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5. Muhammad Yunus i Grameen Bank. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6. Microcrèdits a Espanya. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7. Fòrum de barcelona

8. Empreses Espanyoles de Microcrèdits. . . . . . . . . . .. . . . . .

9. Conclusió . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

10. Bibliografia i webgrafia. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .















1. Introducció
Tot i que en aquest treball parlarem d'un tòpic que personalment no hem escollit, pensem que parlar d'aquest tema com són elsmicrocrèdits és força interessant, ja que en aquesta vida tecnològica i tant evolucionada que portem, el capitalisme és el principal model econòmic de molts països i representa un model en el qual les persones estan acostumades a prestar, gastar i guardar diners. En aquest sentit, els bancs prenen una gran importància a l'hora de fer diverses transaccions o préstecs de diners. Un d'aquests importantspréstecs són els microcrèdits, que ajuden a famílies en problemes de diners, o en el cas global, als països del tercer món, que necessiten diners per emprendre negocis o alimentar la seva població.


































2. Què és i com funciona?
Els microcrèdits són petits prestecs realitzats a persones humils o pobres als quals no se’ls concedeixenpréstecs de bancs tradicionals. Els microcrèdits possibiliten, especialment en paisos en vies de desenvolupament, que moltes persones sense recuros puguin finançar projectes laborals pel seu compte a canvi d’un interés del 20% al 30%, i combaten l’exclusió social i financera i crea llocs de treball. Normalment aquests crèdits són menors a 100 euros, en els països en desenvolupament com els latinoamericanso Bangla Desh.
Els avals i les garanties exigides per les entitats financeres tradicionals acostumen a ser la principal barrera d’accreedors al credit per a moltes persones. Els microcredits es poden concedir sense cap aval o simplement amb avals de caracter tecnic o personal i no patrimonial.
Els objectius dels microcrèdits son ajudar a la gent en la pobresa per tal que puguin desenvoluparprojectes ètics d’autoocupació permetent-los, amb el temps, guanyar un ingrés regular.
Abans d'emetre un crèdit i conjuntament amb l'assessorament tècnic, es duen a terme estudis de viabilitat econòmica de l'activitat que es finançarà. Un cop concedit el crèdit, hi ha una constant d'assessorament tècnic i un seguiment del projecte. A més a més, l'acceptació del compromís quan es rep un microcrèdittendeix a augmentar la confiança i l'autoestima de la persona, i per tant, l’esperit emprenedor de negocis.

























3.Història

El microcrèdit va sorgir a la dècada dels setanta. La seva aparició va ser paral·lela a la América Latina i Àsia.
El concepte de microcrèdit nasqué com a proposta del catedràtic d'economia i Premi Nobel de la Pau MuhammadYunus, que començà a lluitar contra la pobresa el 1974, en veure les carències que patia la població de Bangla Desh, el seu país natal i un dels més pobres del món. Yunus descobrí que un petit préstec podia produir un canvi substancial en les possibilitats d'algú sense altres recursos per sobreviure. El primer préstec que donà foren 27 dòlars a una dona que feia mobles de bambú per vendre, i dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS