Morin

Páginas: 16 (3767 palabras) Publicado: 17 de abril de 2012
Índex

Citació bibliogràfica..............................................................................................pàg 2

Breu referència de l’autor.....................................................................................pàg 2-3
Descripció de l’organització interna......................................................................pàg 3-4

Justificació de latria.............................................................................................pàg 4

Relació del contingut amb l’assignatura...............................................................pàg 4
Desenvolupament dels diversos blocs.................................................................pàg 4-9
Valoraciópersonal...............................................................................................pàg 9-11























1.Citació bibliogràfica


MORIN EDGAR, INICIAL(2001). Los siete saberes necesarios para la educación del futuro. Barcelona: Edicions Paidós Ibèrica



2.Breu referència de l’autor


Edgar Morin és un filòsof i sociòleg francès d'origen jueu-espanyol (sefardí) nascut a París el 8 de juliol de 1921.El seunom de naixement és Edgar Nahum.
Amb una infància caracteritzada per la malaltia, Morin va començar a ser un noi entusiasta de la lectura i aficionat a l'estudi, a l'aviació i al ciclisme. Va començar la seva tasca filosòfica amb la lectura dels diversos representants de la Il·lustració del s. XVIII.
Es va vincular al socialisme gràcies al suport del Front Popular (al qual es va unir a laFederació d'Estudiants frontista i al govern republicà espanyol en la Guerra Civil Espanyola.
Amb el sorgiment de la revolució bio-genètica, estudia el pensament de les tres teories que porten a l'organització de les seves noves idees (la cibernètica, la teoria de sistemes i la teoria de la informació).
L’any 1973, passa a codirigir el Centre d'Etudes Transdisciplinaires (Sociologie, Anthropologie,Historie) (CETSAH) de l'École des Hautes Études Socials, càrrec que exercirà fins a 1989 i comença a concebre el projecte de "El mètode" que serà a i fet la seva obra més important.
Al 1990 va començar a presidir el Comitè del Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) sobre Sciences et Citoyens, des d'on intenta portar a la pràctica la seva idea d'una "democràcia cognitiva", sota elsprincipis que els coneixements científics s'han de difondre entre els ciutadans, ja que la ciutadania requereix d'ells per aclarir les seves decisions ètico-polítiques i exercir amb plenitud els seus drets.
Durant el 1997-1998 és convidat, pel Ministeri d'Educació de França, per presentar un pla de suggeriments i propostes per a una reforma educativa al país. En aquell mateix any va presidir elConsell científic creat pel ministre Claude Allègre per reflexionar sobre la reforma dels sabers en els instituts.
Al setembre de 1998 organitza el Primer Congrés Interlatino pel Pensament Complex, on un any més tard es crea la Càtedra Itinerant Edgar Morin per a l'ensenyament del Pensament Complex amb col·laboració de la UNESCO.
Al juliol de 2001 és president de l'Agència de la Cultura Europeai la República de França i l’any següent és director emèrit del Centre National de la Recherche Scientifique en el qual participa activament.
El pensament de Morin, basat en la idea de les tres teories, argumenta que encara estem en un nivell prehistòric pel que fa a l'esperit humà i solament la complexitat pot civilitzar el coneixement. En ella es pot endinsar en el desenvolupament de lanaturalesa humana multidimensional, la lògica generativa, dialèctica i arborescent, del qual quan l'univers és una barreja de caos i ordre, a partir del concepte i pràctica de l'Autoritat eco-organització, el subjecte i l'objecte són parts inseparables de la relació autoorganitzats-ecosistema.
A més introdueix en la ciència, conceptes que estaven en pausa per aplicar al seu pensament (aleatorietat,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Morin
  • MORIN
  • Morin
  • Morin
  • Morin
  • morin
  • MORIN
  • MORIN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS