Mussolini

Páginas: 42 (10433 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2012
INTRODUCCIÓ:
Objectius:
Vam decidir fer el treball sobre Mussolini i el feixisme, degut a que és un tema que ens va interessar bastant, ja que ens agrada la història recent, sobretot la part corresponent a les grans guerres del segle XX, i per tal d’ampliar els nostres coneixements sobre la seva persona i el que va comportar la seva dictadura a Itàlia i a tot el món, arrel de la participaciód’Itàlia a la Segona Guerra Mundial pel bàndol de les forces de l’eix.


Introduirem el treball explicant que es el Feixisme i continuarem explicant tot el relacionat amb la vida de Benito Mussolini relacionant-lo directament amb el Fexisme. També compta amb un anex fotogràfic i algunes frases cèlebres dels dictadors feixistes que ens han semblat molt interesants.










1. ElFeixisme
El feixisme és una ideologia i un moviment polític que va sorgir a l'Europa d'entreguerres (1918-1939). El terme prové de l'italià fascio (feix), el qual ve a significar unitat.

El projecte polític del feixisme és instaurar un corporativisme estatal totalitari i una economia dirigista, mentre la seva base intel·lectual planteja una submissió de la raó a la voluntat i l'acció, un nacionalismefortament identitari amb components victimistes que condueix a la violència contra els que es defineixen com a enemics per un eficaç aparell de propaganda, un component social interclassista, i una negació a ubicar-se en l'espectre polític (esquerres o dretes), cosa que no impedeix que habitualment la historiografia i la ciència política situïn al feixisme en l'extrema dreta i li relacionin ambla plutocràcia, identificant algunes vegades com un capitalisme d'Estat, o bé l'identifiqui com una variant xovinista del socialisme d'Estat.

Es presenta com una "tercera via" o "tercera posició" que s'oposa radicalment tant a la democràcia liberal en crisi (la forma de govern que representava els valors dels vencedors en la Primera Guerra Mundial, com Anglaterra, França o Estats Units, alsquals considera «decadents» ) com al moviment obrer tradicional en ascens (anarquista o marxista, aquest últim escindit al seu torn entre la socialdemocràcia i el comunisme, que des del 1917 tenia com a referent al projecte d'Estat socialista que s'estava desenvolupant a la Unió Soviètica), encara que el nombre de les ideologies contra les quals s'afirma és més ampli.

El concepte de «règimfeixista» pot aplicar-se a alguns règims polítics totalitaris o autoritaris de l'Europa d'entreguerres ja pràcticament tots els que es van imposar per les potències de l'Eix durant la seva ocupació del continent durant la Segona Guerra Mundial.

D'una manera destacada i en primer lloc a l’ Itàlia feixista de Benito Mussolini (1922) que inaugura el model i encunya el terme; seguida per l'Alemanya del IIIReich d'Adolf Hitler (1933) que el porta a les seves últimes conseqüències, i, tancant el cicle, l'Espanya Nacional de Francisco Franco que es prolonga molt més temps i evoluciona fora del període (des de 1936 fins 1975). Les diferències de plantejaments ideològics i trajectòries històriques entre cada un d'aquests règims són notables.


1.1 Les Lleis Racials
A partir de 1938 el règim feixistava promulgar una sèrie de decrets coneguts com lleis racials, que introduïen mesures discriminatòries i persecutòries en relació amb els jueus italians. Entre els diversos documents i mesures legals que constitueixen el context d'aquestes lleis figura el Manifest de la raça, o més exactament el Manifest dels científics racistes, publicat per primera vegada en forma anònima en el Giornale d'Itàliael 15 juliol 1938 amb el títol Il Feixisme ei problemi della razza (traducció: 'El feixisme i els problemes de la raça'), i tornat a publicar al primer exemplar de la Difesa della razza (traducció: 'La defensa de la raça') el 5 d'agost d'aquell mateix any.
En reial decret llei del 5 setembre 1938-que fixava «Mesures per a la defensa de la raça a l'escola feixista» - i el del 7 de setembre,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mussolini
  • mussolini
  • Mussolini
  • Mussolini
  • Mussolini
  • mussolini
  • Mussolini
  • Mussolini

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS