Nada

Páginas: 5 (1004 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
1. Anàlisi de la Font.
Aquest text te una Font secundaria perque ha estat escrit posterior als fets exposats. Es un text polític perque parla d’un autogovern que va ser arrebatat durant un cert temps. També es literari perque ho fa amb forma de cançò.
L’autor va ser Vicent Torrent, va neixer al 1945 a València, es un musicòleg valencià, licenciat en magisteri i músic autodidacte, va formar partde l’equip valencià “València-Folk”. Va començar a investigar la tradició musical valenciana i va formar el Tall al 1975 amb Miquel Gil, Manolo Lledó i Manolo Miralles. En 1986 va ser nomenat president de l’associació de músics i cantants valencians.
La finalitat d’aquest text es informar a la gent del que va pasar a la guerra de successió sense que siga massa pesat per als joves que ho estánestudiant.
El destinatari son totes aquelles persones que estiguen interesades en estudiar aquest tema i la cultura d’aquest país i a més a més, tota aquella persona que escolte aquesta cançò.

2. Tema principal.
El tema principal és la guerra de successió, on va haver-hi una disputa pel tron espanyol. Després de la mort de carles II no hi havia descendència i va començar la batalla entreFelipe, el Duc d'Anjou, un nét del Rei Lluís XIV de Borbó i l'Arxiduc Carlos d'Habsburg recolzat per anglaterra, Portugal i Àustria per a prendre el poder. La guerra va esclatar al 1702 i va durar fins al 1711.

3. Temes secundaris.
El tema secundari del text, son les batalles a Valencia i Almansa.

4. Contextualitzaciò:
Podem situar aquest text a la guerra de successió, entre 1705 i 1707 (datesdonades en el text), se suposa segons el text que es podia donar a valència o en almansa (província d'albacete) on va transcórrer la batalla d'almansa i l'ocupació del regne de València, ambdós amb referència en el text. L'esdeveniment mes rellevant és la victòria dels borbó davant dels carlins a la batalla d'almansa, la qual cosa va obrir les portes als borbó cap al regne de valència en 1707.
5.Definix:

-Guerra de succesió: Batalla ocorreguda entre el 1702 i el 1711. Després de la mort de carles II i sense descendència, el tron es va disputar entre el duc d'Anjou (el nebot de Carles II) i Carles d'habsburg. A causa del poder que podria adquirir França després d'obtindre el control d'espanya, Inglaterra, Portugal i àustria es van oposar a l'ascens del borbó i van proposar a l'arxiduccarlos per al tron espanyol i equilibrar
així la balança entre poders. Després de 9 anys de batalles entre els borbons i els carlins s'arribà al tractat d'utrecth en 1713.

-Batalla d'Almansa: Batalla que va començar el 25 d'abril de 1707. El rei Felip V lluità allí contra les tropes de Carles d'Austria, on aquest va perdre, no en una batalla decisiva, però va obrir les portes cap al regne devalència on de seguida, va ser ocupada pels Borbó, a pesar de trobar
resistències a causa dels carlins.
6. Farem una redaccio a partir dels punts 6 7 8, i de saber que signifiquen les paraules o frases dels punts
Baptista Basset: Nascut al si d'una família d'artesans, el seu pare, Joan Basset, era fuster, escultor i daurador d'imatges i retaules. La seva mare es deia Esperança RamosL'arxiduc Carles D'austria: El rei espanyol Carles II va morir sense descendència l'any 1700. El seu testament deixava la corona a Felip d'Anjou, de la línia francesa dels Borbons i nét de Lluís XIV.
Felip de Borbo: Felipe V de Borbón, llamado el Animoso (Versalles, 19 de diciembre de 1683-Madrid, 9 de julio de 1746), fue rey de España desde el 16 de noviembre de 1700 hasta su muerte en 1746
ElsBotiflers: malnom amb què es va titllar a Catalunya als partidaris de Felip V durant la Guerra de Successió Espanyola i que s'oposava al d'«Imperials», «Aguilots» o «Vigatans», els malnoms que van rebre els partidaris de Carles III
Els Maulets: partidaris de l’arxiduc Carles d’Austria, del Regne de València. L’orige d’aquest nom, ve del àrab maula que significa esclau que es troba subordinada....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • no se nada nada nada
  • Nada nada nada
  • Nada de nada
  • Nada de Nada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS