PERCEPCION

Páginas: 7 (1584 palabras) Publicado: 10 de abril de 2014
Quina importància creieu que té la percepció en el desenvolupament de l’ésser humà?

Percebem el mon físic i natural tal com es, aquest coneixement ens permet no solament sobreviure en el nostre entorn físic, si no també adaptar-nos amb èxit tant a les seves condicions fisiconaturals com a les socials i culturals de la nostra existència.

La percepció es basa en l’anàlisi dels elements imecanismes que intervenen en l’adquisició del coneixement que tenim del mon físic i social i del consegüent resposta adaptativa que hi donem.

La percepció no es pot explicar sense tenir en compte les característiques de l’estímul físic natural, les transformacions que experimentem els receptors sensorials, les aportacions que fa el subjecte amb tot el seu passat, les seves motivacions, la sevapersonalitat i les adquisicions socioculturals.

Els components del procés de la percepció són: estímul, sensació, percepció i coneixement.

La informació rebuda a través dels diferents sistemes perceptius com són l’orientació bàsica, el sistema auditiu, hàptic, gustatiu, olfactiu i visual ens donen una informació externa que ens ajuden a desenvolupar el coneixement del nostre entorn.

Tots elsautors afirmen que la percepció es un procés temporal desencadenat per una estimulació i que permet conèixer el món que ens envolta.

Una de les funcions de la percepció més importants és el coneixement que es el resultat de la informació rebuda, el processament de la informació es el conjunt de processos bàsics ( atenció, aprenentatge, memòria, pensament, etc ) que interaccionencoordinadament i que té com a suport fonamental la percepció. El coneixement aporta informació respecte a la localització i orientació en l’espai i en el temps, de manera visual i acústica, pel que ens permet diferenciar i discriminar objectes i esdeveniments tant per la supervivència individual com per a la de l’espècie. Els coneixements no s’han de donar en situacions estàtiques, sinó també dinàmiques perpoder tenir anticipació als canvis quan aquests són cíclics o repetitius.

Les funcions dels mecanismes perceptius de l’home li han de permetre una adaptació òptima al seu entorn i a la seva manera de viure.
El moviment es cabdal per l’esser humà, permet coordinar el moviment de la persona, conèixer la seva posició respecte del terra, mantenir l’equilibri, desplaçar-se, calcular les distanciespercebudes, coordinar moviments en la utilització d’estris.

Mantenir el nivell d’activació necessari que permeti dura a terme les funcions anteriors i respondre adequadament als objectes i als esdeveniments. Un funcionament correcte implica alterna vigília i repòs. Un nivell d’activació zero pot comportar la mort de l’organisme.

La supervivència depèn també dels mecanismes perceptius deldolor, tant si provés d’esdeveniments interns ( infeccions, malalties ) com si ho és per esdeveniments externs ( menjar, cops ). El plaer està considerada també una funció de la percepció produïda per l’activació dels receptors tant per estímuls externs com interns.

Per tot el descrit anteriorment podem afirmar que la percepció es clau en l’evolució de l’ésser humà. L’ésser humà amb tots elsestímuls rebuts i la interpretació d’aquests a través dels seus receptors a través d’un processament de la informació ha construït al llarg de la seva història : reflex d’orientació, atenció, exploració, construcció de la forma, construcció de l’objectes, permanència del objecte, construcció de l’espai, percepció del temps, percepció del moviment. Amb aquesta estructuració i interpretació delsestímuls afegeix l’aprenentatge cognitiu elaborat a través de la memòria basada en experiències anteriors, actituds davant d’experiències, motivacions i influencies culturals i construeix la percepció del coneixement que és la que ens ha donat i dona les eines per evolucionar com a espècie.

1. PART B:
En quin sentit el “clima organitzacional” té a veure amb la percepció dins l’entorn laboral?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Percepcion
  • Percepcion
  • La percepción
  • Percepcion
  • percepción
  • Percepcion
  • Percepcion
  • Percepcion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS