Pitagoras

Páginas: 4 (991 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2012
Pitàgores
Pitàgores de Samos (582 aC - 496 aC, en grec: Πυθαγόρας) va ser un filòsof i matemàtic grec.
El seu nom ha estat associat al teorema de Pitàgores.Va néixer en l'illa de Samos alDodecanès. Sent molt jove va viatjar a Mesopotàmia, Egipte i molt possiblement a l'Índia, on va rebre els seus estudis bàsics i on possiblement va fundar la seva primera escola.
Durant aquestos viatgesassimilà coneixements matemàtics, astronòmics i religiosos. Curiosament va ser contemporani de Buda, Confuci i Lao Tse, per tant, el seu segle va ser molt important per al desenvolupament de la religió, abanda de, evidentment, la matemàtica.
Problemes polítics el van obligar a mudar-se a Crotona (a la Magna Grècia), en el sud d'Itàlia, on va fundar la seva segona escola, una societat secreta amb basesmatemàtiques i filosòfiques. Les doctrines d'aquest centre cultural eren regides per regles molt estrictes de conducta. La seva escola estava oberta a homes i dones indistintament, i la conductadiscriminatòria estava prohibida. Els seus estudiants pertanyien a totes les races,religions i estrat econòmic i social.
Els motius de què Pitàgores sigui per a nosaltres una figura tan fosca sóndiversos:
§ D'una banda s'han perdut documents de la seva època i entre ells biografies seves (una d'elles feta perAristòtil).
§ D'altra banda, l'orde fundada per ell era de tipus comunal i secret. Elsconeixements i les propietats eren mantingudes en règim de comunitat i, per tant, no es podia atribuir un descobriment a cap membre concret de l'escola. Així, no parlarem de l'obra de Pitàgores sinó deles contribucions dels pitagòrics, encara que en l'antiguitat li les atribuïen totes a ell.
La seva escola de pensament afirmava que l'estructura de l'univers era aritmètica i geomètrica, a partir detot això les matemàtiques es van convertir en una disciplina fonamental per a tota investigació científica. De fet, el lema de l'escola pitagòrica era el de "tot és nombre".
Políticament l'escola...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pitagoras
  • Pitágoras y Los Pitagóricos
  • Pitágoras
  • Pitagoras
  • Pitagoras
  • pitagoras
  • Pitágoras
  • Pitagoras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS