Politica

Páginas: 18 (4486 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2012
ÍNDEX

Pròleg............................................................................................................................................................2
1. Història política de la Itàlia del s.XX............................................................................................3
2. Biografia de SilvioBerlusconi……………...........………………………..............................………4
3. Biografia de Robert A. Dahl………….............................................................................................5
4. El govern de Berlusconi, lluny de la democràcia de Dahl.................................................6
5. Conclusions.........................................................................................................................................10
6. Declaracions de SilvioBerlusconi…………………………………...........................……………11
7. Hemeroteca…………………………………………………………….....................................………….12
8. Bibliografia………………………………………………………...................................…………………13

Pròleg

En els darrers anys la implantació de la democràcia ha esdevingut una lluita per a molts estats. Ha estat el resultat d’un procés força llarg i complex en què s’hi hanvist involucrats nombrosos elements.

En l’assoliment de la democràcia han intervingut diversos agents, el més rellevant, la pròpia població dels territoris que tenien l’objectiu d’adoptar-la com a model polític. També els dirigents que hi estaven en contra o els intel·lectuals que hi estaven d’acord, han estat, entre d’altres, els factors més decisius en la consecució d’algunes democràciesactuals.

Winston Churchill, considerat un dels grans líders de temps de guerres i Primer Ministre del Regne Unit en dos períodes (1940-1945 i 1951-1955), declarà:

“La democràcia és la pitjor forma de govern, excepte totes les altres formes que s'han provat fins el moment.” (Casa dels Comuns, 1947)

Entenem democràcia com una forma d’organització de grups de persones en la qual la titularitatdel poder resideix en la totalitat dels seus membres, fent que la presa de decisions respongui a la voluntat col·lectiva dels membres del grup.

Hom considera també que la democràcia és una forma d’organització de la vida pública, en la qual les decisions col·lectives són adoptades pel poble mitjançant mecanismes de participació directa o indirecta que proporcionen legitimitat als representants.Així doncs, tal com el seu propi nom provinent del grec indica, democràcia (δημος "poble" i κρατω "governar"), en el seu sentit literal és un govern del poble.

Ara bé, la qüestió és: aquesta democràcia sorgida a l’antiguitat grega i proposada per pensadors com Plató o Aristòtil, és viable en l’actualitat? És realment el sistema que s’està duent a terme en els governs que afirmen que aixíés?

Amb aquest treball, mitjançant l’anàlisi del govern italià encapçalat durant gairebé 17 anys per Silvio Berlusconi, pretenem esbrinar quines característiques del seu mandat son coherents i corresponen amb els principis bàsics de la democràcia, aquesta vegada, proposada pel politòleg Robert Alan Dahl.

1. Història política de la Itàlia del s.XX

Hereva de múltiples cultures antigues comla dels etruscs i els llatins, i receptora de la colonització grega i cartaginesa, Itàlia va veure néixer l’ Imperi Romà, que proporcionà, en bona mesura, les bases de la cultura occidental.

A l’inici del segle XX Itàlia dugué a terme polítiques imperialistes que la portaren a participar a la Primera Guerra Mundial (1914-1918), a desenvolupar el feixisme de Benito Mussolini, a la Invasiód’Albània i Abisinia i a participar a la Segona Guerra Mundial (1939- 1945) fent costat a l’Alemanya nazi i l’Imperi del Japó.

Al començament de la Primera Guerra Mundial, tant els Països Aliats com les Potències de l’Eix, volien apropar Itàlia al seu bàndol però Itàlia es mantingué neutral, tot i això, cap a l’acabament de la guerra, el país balcànic es distancià...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Polita Lo Politico
  • Politica y las politicas
  • Politica y Politico
  • La politica y lo politico
  • La política y lo político
  • lo politico y la politica
  • Politica
  • Politica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS