Pressió

Páginas: 6 (1382 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2012
CORRECCIÓ DE L’AUTOAPRENENTATGE DEL COSMOCAIXA:
1). En el mòdul de Pressióhidrostàtica, explica el per què de la direcció des raigs d’aigua que surten dels diferents forats (a diferent altura) de la columna d’aigua.

La pressió hidrostàtica es la pressió que exerceixen els líquids sobre els cossos a conseqüència del seu pes.Si omplim el recipient, l’aigua s’escola pels forats. Els raigs tenenforma de paràbola, i el seu abast i la seva velocitat pel forat situat més a prop del fons. Això és així perquè la pressió que el líquid exerceix sobre la paret del recipient és proporcional a l’altura de la columna que té al damunt.
Per això un bussejador a 4 metres de profunditat pateix la mateixa. pressió en una piscina que a l’oceà atlàntic.

Per tant, l’abast i la velocitat de l’aigua delsforats depèn de la seva distància fins a la superfície. La pressió que el líquid exerceix sobre la paret és proporcional a l’altura de la columna d’aigua que té al damunt. Els raigs d’aigua tenen així forma de paràbola.
La pressió hidrostàtica es caracteritza per (…).  power point
La fórmula(…).  power point

2) Quin mòdul has trobat que diferencii la caiguda lliure i la caiguda ambfricció? Què ens demostra?

-Sense aire al mig, una ploma i una bola mecànica deixades anar alhora arriben juntes al terra amb idèntica velocitat. L’acceleració de la gravetat és igual per a tots els cossos plans, com per exemple la ploma, i ofereixen una major resistència dins l’aire, per la qual cosa triguen més temps a caure. Un cos en caiguda lliure sotmès a la fricció de l’aire arriba a unavelocitat límit constant, que depèn de la seva forma i de la seva superfície. Als paracaigudes, la forma i la mida estan dissenyades per aconseguir una velocitat de caiguda d’uns 5 m/s.

Per tant podem veure que en el mòdul de caiguda lliure la fricció afecta el mòbil que cau segons la superfície que està en contacte amb l’aire. És a dir, si jo agafo aquest full i el llenço des d’aquí doblegat,posem que cau en 1’5 s, però si l’obro, està trigant més fins a arribar a la taula.

-Això ens demostra que tot i que un cos tingui més massa que un altre, no té perquè caure abans, sinó que dependrà de la quantitat de superfície que sigui frenada per l’aire. El que provoca la velocitat és l’atracció que la terra causa sobre es cossos, que com ja sabem és d’una acceleració de –9’8 m/s^2. Si que hiha excepcions, P.E.: una bola metàlica gegantina i una de petita (com la gegantina és major, la resistència de l’aire. Ës a dir, la resistència que hi pugui fer l’aire serà menor, i arribarà abans al terra.



3) Explica el perquè de la distribució dels porus de la pedra pomes.

En el cas de les pedres o roques volcàniques les bombolles grans que es formen en la creació de la pedra arribensempre primer. Pujen per una força que denominem la força d’Arquímedes:

La força d’Arquímedes explica que un cos insoluble total o parcialment submergit en un fluid (sigui líquid o gas) en repòs reb una força de baix cap a dalt igual al pes del volum del fluid que desallotja.

Sobre ella supera el seu pes.
Les bombolles grans arriben abans per dos motius principals:
1. Per la viscositatdel líquid, que han de vèncer per pujar, afecta en major mesura a les petites, ja que en aquestes la superfície és superior en proporció al volum, i la viscositat és proporcional a la superfície.
2. Les bombolles creixen i s’accelera a mesura que ascendeixen, atès que la pressió de l’aigua disminueix amb l’altura.

En la seva formació, la lava projectada a l'aire sofreix una gran descompressió. Aconseqüència de la mateixa es produeix una desgasificació quedant espais buits separats per primes parets de vidre volcànic.

Dit de forma més senzilla i lleugerament diferent, com que les bombolles arriben abans a la superfície del líquid viscós que és la lava, al solidificar-se aquesta amb els canvis de temperatura deixen els espais que denominem porus, ja que estan fetes d’aire, i aquest,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • introduint la pressió
  • pressió
  • ACTIVITAT EXPERIMENTAL DE PRESSI 2n ESO
  • DETERMINACIÓ EXPERIMENTAL DE LA RELACIÓ VOLUM – TEMPERATURA A PRESSIÓ CONSTANT
  • La Pressió Dins L'Aigua
  • PR CTICA Pressi I Calor
  • L’Efecte De La Pressió Urbana, Demogràfica I Industrial En La Qualitat Fisicoquímica I Biològica De L’Aigua...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS