Protocolo De Glucemia

Páginas: 6 (1377 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2011
Activitat: Protocol de la Glucèmia.
1. Recerca d’informació sobre la diabetis mellitus.
* Concepte: La diabetis sorgeix quan l'organisme no produeix insulina o no la produeix en la quantitat necessària. La insulina és una hormona generada pel pàncrees, després de sortir d'aquest últim la insulina passa a la sang. La insulina és la que permet que la glucosa (sucre format després de ladigestió dels aliments) penetri en les cèl·lules, on es transformarà en energia necessària per al nostre organisme.
* Classificació:
* La diabetis Tipus I o Diabetis mellitus insulinodependent (DMID) es produeix quan el pàncrees deixa de produir la insulina necessària. El més habitual és que les persones diagnosticades de diabetis Tipus I siguin menors de trenta anys i generalment primes.Història familiar de diabetis tipus I. Infeccions víriques que poden afectar el pàncrees. Alteracions del nostre organisme en el seu sistema de defensa, el que porta a l'autodestrucció de les seves pròpies cèl·lules productores d'insulina.
* La diabetis Tipus II o diabetis mellitus no insulinodependent (DMNI) el pàncrees no produeix la insulina en quantitat suficient o la que es produeix no ésben assimilada. Les persones diagnosticades de diabetis tipus II solen tenir més de quaranta anys, sobrepès, historial familiar de diabetis i, en el cas de les dones, de vegades han patit de diabetis durant els seus embarassos. Aquest tipus de diabetis és molt més asimptomàtica, la qual cosa fa que es retardi molt la seva diagnòstic.
* La diabetis gestacional és un tipus de diabetis que apareixen algunes dones embarassades, generalment en el segon o tercer trimestre de la gestació. En aquestes dones sol haver un historial familiar de diabetis i generalment la diabetis desapareix després del part, encara que podrà aparèixer en següents embarassos.
* Etiologia: L'etiologia es deu a un defecte en l'excreció i en l'acció de la insulina. La majoria dels individus tenen un defectehereditari en l'acció de la insulina com a conseqüència de les anomalies en la via sintètica del glucogen o en el transport de la glucosa. També contribueixen factors adquirits com: l'obesitat, estil de vida sedentària, envelliment, certs fàrmacs, etc.
* Manifestacions:
• Poliúria o orinar moltes vegades. Com que la glucosa alta a la sang, aquesta apareix en l'orina. Per poder eliminar-se,necessita dissoldre en quantitats molt grans d'aigua, per aquesta raó el diabètic orina moltes vegades.
• Polidípsia. Per compensar la pèrdua d'aigua per l'orina es té molta set, fins i tot de vegades es necessita beure líquids diverses vegades durant la nit.
• Polifàgia. En no poder utilitzar la glucosa, les cèl·lules reclamen energia i intentem compensar augmentant la quantitat d'aliment.
•Pèrdua de pes. Encara que es mengi més, la glucosa no arriba a les cèl·lules i el nen amb diabetis perd pes.
• Fatiga.
• Irritabilitat
• Visió borrosa
* Diagnòstic: Els diagnòstics dels diabetis es confirma mitjançant unes probes:
* Glucosa sanguínia en dejú. Després d'un dejuni d’ aproximadament 8 hores. Aquest examen és utilitzat per a diagnosticar diabetis o pre-diabetis.
*Tolerància oral a la glucosa. Aquesta prova mesura el nivell de glucosa en sang després d'un dejuni de 8 hores i després de 2 hores d'haver pres una beguda glucosada. Aquesta prova pot ser utilitzada per a diagnosticar diabetis o pre-diabetis.
* Glucosa sanguínia a qualsevol hora del dia. El metge realitza proves de glucosa en sang sense importar a quina hora es va prendre l'últim aliment. Aquestaprova juntament amb una sèrie de símptomes és utilitzada per al diagnòstic de diabetis, però no de pre-diabetis.
* Tractament:
* El tractament de la diabetis mellitus es basa en tres pilars: dieta, exercici físic i medicació.
* Fàrmacs hipoglucemiants orals. Es prescriuen a persones amb diabetis tipus II que no aconsegueixen baixar la concentració de sucre en sang a través de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Glucemia
  • Glucemia
  • Glucemia
  • glucemia
  • La Glucemia
  • Glucemia
  • Glucemia
  • concepto de glucemia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS