Qué es el CRE?

Páginas: 5 (1032 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
1) Què és el CRE?
Els CRE van començar la seva trajectòria com a escoles per a cecs. A la dècada dels 80 es van transformar en centres de recursos educatius de la ONCE, son centres que donen serveis especialitzats, complementaris als dels sistema educatiu ordinari, per ha donar una resposta a les necessitats derivades de la discapacitat visual. Intervenen amb tot tipus de membres de lacomunitat educativa (alumnes, famílies, professorat...), oferint assessorament tècnic especial, suport psicopedagògic , recursos materials específics (tiflotecnòlogies...), recursos humans (professionals especialitzats).
La ONCE disposa de 5 Centres de Recursos Educatius (Alicante, Barcelona, Madrid , Pontevedra i Sevilla), dels que depenen els Equips Específics d’atenció educativa a persones ambdiscapacitat visual.
2) Quin és l’objectiu d’aquest servei?
El seu objectiu principal és la integració, inclusió i normalització del alumne en tots els àmbits de la seva vida, que adquireixi i consolidi els aprenentatges específics, las matèries curriculars oficials i que aconsegueixi un nivell d’autonomia personal propi de la seva edat.
A més d’altres objectius com:
-Garantir l’atenció educativa,establint la coordinació entre serveis educatius, socials, sanitaris... de les comunitats autònomes, així com altres institucions.
-Detectar i donar resposta a les persones amb necessitats educatives derivades a la discapacitat visual del seu àmbit d’intervenció.
-Proporcionar serveis educatius de qualitat.
-Afavorir la formació de professionals.
-Fomentar la investigació i assessorar sobre lautilització de recursos didàctics i educatius i elaborar documentació al respecte.
-Complementar la labor que els centres educatius fan amb els alumnes, des de la detecció i en tots els nivells educatius, així com atendre famílies i als centres als que assisteixen.
-Afavorir experiències que permetin al alumnat amb discapacitat visual beneficiar-se de entorns inclusius, i serveixen, a lavegada, a la resta d’alumnat per a l’aprenentatge de la acceptació i enriquiment en la diversitat.
Proporcionar una dinàmica d’intercanvi d’informació i experiències entre professionals, els centres on s’escolaritzen i las famílies.
-Establir fórmules organitzatives que permetin l’atenció específica i especialitzada als alumnes que ho necessitin, en tècniques instrumentals bàsiques, àreesespecífiques, com autonomia o competència social, i en aquells aspectes específics de àrees curriculars que puguin entranyar especial dificultat per als alumnes amb discapacitat visual (matemàtiques, ciències naturals, física i química...) així com proporcionar formació artística, la iniciació de la informàtica i la tifloteconologia, el aprenentatge d’idiomes i la educació física.
-Potenciar l’animaciósociocultural o intervenció sociocomunitària que tingui com a finalitat accedir a l’ús i gaudir del temps de lleure, l’accés a la cultura i la inclusió en activitats lúdiques i esportives, que alhora, permetin sensibilitzar als diferents agents socials implicats que intervenen.
-Fomentar la participació i la formació de les famílies. En aquest sentit són d’interès les escoles i grups de treball ambpares on es realitzen activitats que proporcionen la possibilitat de compartir experiències, dubtes i situacions de la vida diària, així com trobar solucions i recursos, a través dels professionals adequats.
3) Enumera els diferents serveis de que disposa.
Serveis d’atenció directa:
Servei d’Atenció a l’Educació Integrada: Equips Específics d’atenció a l’educació integrada.
Serveid’Escolarització Combinada/Compartida.
Servei d’Escolarització Transitòria.

Serveis complementaris:
Servei de Formació de Professionals.
Servei d’Integració, Elaboracions Didàctiques i Adaptacions Curriculars.
Servei de Producció de Recursos Didàctics i Tecnològics.
Servei de Desenvolupament i Adaptació en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
Servei de Residencia.

1)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Creer o no creer
  • En que creen los que no creen
  • En que creen los que no creen
  • En que creen los que no creen
  • En ¿qué creen los que no creen?
  • EN QUE CREEN LOS QUE NO CREEN
  • creer es crear
  • Creer es crear

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS