sadajbfaç

Páginas: 2 (399 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2013

Al 1894 neix a Barcelona.
Cap al 1907 fa d’aprenent d’adroguer, d’escultor, de vigilant nocturn al moll i altres feines.
Al 1914 ingressa a la ”Juventud Socialista” però aviat se’n desenganya.Al 1918 es casa amb Carme Eleuterio i amb ella se’n va a Sitges un temps.
Al 1919 neix la seva primera filla Salomé i pateix la seva primera crisi pulmonar.
Al 1921 s’estan a Cercedilla percurar-se de la tuberculosi.
Al 1922 neix la seva segona filla anomenada Núria.
Al cap de dos anys mor la seva filla Núria.
Ell també mor a Barcelona.
En tot aquest temps va fer moltes obrespoètiques

Significat:
En aquest poema Joan-Salvat Papasseit vol mostrar l'amor d'una persona envers d'una altre. En el poema només hi és present directament una única persona; i l'altre s'hi trobaindirectament (en el pensament del personatge principal). No sabem si aquest amor és correspost. Ja que el poema només es centra en el pensament del protagonista, encara que es podria pensar que estàparlant amb l'altre personatge. L'expressió "ens seguim amant" s'utilitza reiteradement en tot el poema;això ens pot indicar que possiblement les dues persones ja haurien tingut una relació sentimentalanteriorment. El portagonista vol recuperar o iniciar aquest amor. Per això en tot el poema predomina la funció conativa; vol convèncer a l'altre de compartir aquest amor.
Tema:
Aquest poema descriu unaescena d'amor entre dos persones,emmarcada en un paisatge propi de l'amor, com és a la vora del mar en aquest cas. Però tot ell creat dins el pensament del "narrador".
Recursos expressius:
El poemautilitza vocabulari marítim, per crear un ambient romàntic, tranquil i càlid; com ara: riba, mar, barques, sorra, palmeres, gavines, etc. També cal destacar la vital importància del port que va tenirper l'autor. Possiblement per això va situar aquesta escena romàntica a la vora del mar, i no, per exemple, en un camp florit. L'autor no només utilitza paraules relacionades amb el mar, sinó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS