sadasd

Páginas: 5 (1015 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2013
TEMA 3: l’ANABOLISME AUTÒTROF.
L’anabolisme es la síntesi de a partir de molècules petites, la síntesi per a ferles complexes. L’anabolisme autòtrof les mol.inicials son inorgàniques( h20, co2..) que es fa per la fotosíntesi( pròpia d’algues,plantes superiors..) i la quimiosíntesi que s’aprofita la energia despresa en reaccions d’oxidació. Per altra banda està l’heteròtrof, que les molèculesinicals son orgàniques( glúcids, proteïnes) , com a objectiu te la síntesi de reserves energètiques, renovació de determinades estructures.
1.La fotosíntesi.
Es la conversió de energia lluminosa, a energia química, es possible gracies als pigments fotosintètics, son capaços de captar la energia lluminosa. Quan un fotó l’absorbeix un pigment, un de els è capta la energia del fotó, se’n va a zonesmés allunyades del nucli i surt de l’àtom, el pigment s’oxida(perd è). Per recuperar els è perduts o bé pot ser per descompondre molècules d’aigua, o molècules de H2S.
A la nostra, la oxigènica, com el nostre cas, que com el donador de è es l’aigua, es desprèn O2.

1.1 Estructures fotosintetitzadores.
La fotosíntesi es fa als cloroplasts, estan els tilacoides de grana, i els de estroma.
Elspigments fotosintètics es troben a proteïnes de transmembrana que formen els fotosistemes. Que se’n distingueixen dues parts:
1.Antena  Es el que capta la energia lluminosa.
1.Centre de reacció Està el pigment diana, que es on aniran a parar els è perduts, i el primer donador de electrons, que reposarà els electrons perduts per la clorofil·la diana.

Per tant als tilacoides està l’aparellfotosintetitzador( nomes intervé en fase lluminosa),, format per el PSI, PSII,cadena transp.è, i la ATP-sintetasa.
PSI.(tilacoides de estroma)
L’antena te molta clorofil·la a, el centre de reacció la molecula diana es la P700, l’acceptor primari de electrons es el Ao, el donador primari es la PC(plastoquianina)
PSII(tilacoides de grana)
en el centre de reacció la molecula diana es la P680,l’acceptor primari de electrons es la Pheo, el donador primari Z.
Cadena transportadora d’è.( té lloc als tilacoides)
Entre el ps1 i ps2, hi ha proteïnes, bé doncs el complex citrocrom es el que transporta electrons, això es fa a la fase lluminosa, per obtenir NADH+H, i ATP(a traves de ATP-sintetasa). Es comença per el PS2 que entre aquest i complex esta la PQ,, entre complex i PS1 està la PC, i entreaquest fin al final la Fd.
ATP-sintetases
La fotosíntesi dels compostos de carboni(plantes)
Procés anabòlic i autòtrof,: CCO2+12H2OC6H12O6+6H20+6O2(esdesprèn)
Fase lluminosa  en el cual els pigments capten la energia lluminosa. Primer de tot els pigments absorbeixen la llum, llavors la clorofil·la passa a un estat excitat, els è passen a orbitals superiors, com la molecula es tan inestable,l’electro torna al seu orbital, aquí s’allibera l’energia que havia absorbit l’electro ( en l’estat de captar la llum), aquesta energia genera calor, i es produirà per a l’energia d’exitacio de un altre pigment (RESSONÀNCIA INDUCTIVA). Cada cop que un pigment transfereix la energia a l’altre, l’è del primer pigment torna al seu orbital.( la energia es conduïda fins al CR, allà primer pas fotos).Fase lluminosa acíclica( PS1 i PS2).
-Fotòlisi de l’aigua Arriban fotons al PS2, la clorofil·la diana s’excita i perd 2è, per reposar els 2è, es trenca una molecula d’h20, i els 2è son transferits a partir de un donador Z)
-Fosforilació de l’ADP Aquí s’obté NADPH+H i ATP(atp-sintetasa), 2 fotons incideixen al PS1, la clorofil·la perd 2è, aquests els reposa la PC que l’ha rebut de la cadenatransportadora d’electrons(complex ci6bf).


Fase lluminosa cíclica(PS1)
Com no intervé el PS2 no hi ha fotòlisi de l’aigua,no es redueix NADP i no es desprèn o. Nomes s’obté ATP. L’obectiu de la fase cíclica, es produir mes ATP, de la acíclica, per a poder fer la fase de síntesi.( atardecer i amanacer es produeix cíclic). Els fotons incideixen al PS1, la clorofil·la allibera electrons, pasa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sadasd
  • Sadasd
  • sadasda
  • Sadasd
  • Sadasd
  • Sadasd
  • Sadasd
  • Sadasd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS