Sense T Tol 1

Páginas: 7 (1513 palabras) Publicado: 1 de junio de 2015
LA CIUTAT
I
EL MÓN URBÀ


PARTICIPANTS:
Pep Ruiz Mercadé
Pau Guasch Forcada
Gerard Casas Virgil
Andrés Rojas Sierra

NIVELL:2n ESO B


MATÈRIA: SOCIALS






ÍNDEX


1.INTRODUCCIÓ

2.LA POBLACIÓ URBANA

3.EL CREIXEMENT URBÀ

4.LES GRANS CIUTATS

5.LA CIUTAT EUROPEA AL LLARG DEL TEMPS

6.


























INTRODUCCIÓ







1.- EL CONCEPTE DE CIUTAT 

1.1. Criteris per definir laciutat: 

• Nombre d'habitants.- A Espanya, una ciutat és qualsevol nucli a partir de 10.000 habitants. 

• Concentració de l'hàbitat, la densitat i la continuïtat.- La concentració de l'hàbitat i la densitat de població és pròpia del medi urbà. Avui dia però es donen situacions confoses en els dos medis. 

• Activitat econòmica.- La ciutat es caracteritza per la diversitat de les activitatseconòmiques. 

• Influència territorial.- Es converteix en un centre de poder, de creativitat i d’oportunitats. 

• Arquitectura i urbanisme.- Edificis alts i avingudes amples i llargues. 

• Estil de vida.- El medi urbà es caracteritza per la tolerància i el dinamisme. 

• Concentració de funcions determinades per les activitats i les professions dels seus habitants.




3.- L'ESPAI URBÀ: UN VALOR DECANVI

3.1. La ciutat com a mercaderia.- En el sistema capitalista la ciutat adquireix un caràcter mercantil. S'intercanvien els seus elements a un preu lliure fixat per l'oferta i la demanda. El sòl urbà té el seu valor d'ús i el seu valor de canvi, mentre els valors afegits al sòl els crea la urbanització. En canvi, l’aspiració dels ciutadans en general es viure amb uns mínims de benestar,independentment del lloc de la ciutat on resideixen.

3.2. El valor del sòl.- El sòl té una limitació: no es pot produir nou sòl urbà perquè la superfície d’un territori està delimitada, a no ser que un pla urbanístic qualifique com a urbanitzables uns terrenys que han estat qualificats com agrícoles. Una altra limitació és que tractem de béns immobles, és a dir, que no es poden transportar (no es pottraslladar el sòl de la perifèria, on és abundant i no està edificat, al centre de la ciutat, que és l’indret on n'hi ha més demanda). El valor també depén de la situació o localització dins del conjunt urbà i de l’edificabilitat o tipus d’edificacions que hi trobem o que podem trobar (en altures, per exemple). Per les diferències del preu del sòl depenen de molts altres factors com ara la conjunturaeconòmica, etc.


4.- L'URBANISME I L'ORDENACIÓ DEL TERRITORI

Naixen de la necessitat d’ordenar el territori amb procediments tècnics i decisions polítiques, encara que als anys de la bombolla urbanística s’ha usat com un procés per aconseguir més finançament a nivell municipal, a base d’encarir el valor del sòl amb requalificacions moltes vegades inexplicables o que només han servit perbeneficiar una minoria d’empresaris i polítics corruptes.

4.1. Objectius de l'urbanisme.- Els objectius de l’urbanisme són ordenar el creixement de les ciutats, corregir els dèficits i els conflictes existents i, sobre tot, orientar, planificar i preveure l’evolució futura de la ciutat per aconseguir un ús més racional, equilibrat i just del territori.

recollir els plans urbanístics són els transportspúblics, els serveis i els equipaments, així com les normatives i ordenances que inclouen plans parcials.

4.2. Classificació del sòl.- A Espanya la normativa actual en distingeix de 4 categories: sòl urbà (que ja està construït i urbanitzat), sòl urbanitzable (terrenys que en un futur més o menys immediat podran ser urbanitzats), no urbanitzable(que no podrà ser mai urbanitzat ni s’hi podràedificar de cap manera) i, per últim, sòl dotacional o destinat a sistemes generals per al funcionament del municipi (carrers, zones verdes, equipaments i infraestructures públiques).




6.- LES FUNCIONS URBANES

6.1. Activitats i funcions urbanes.- Són les activitats que la població fa cada dia a la ciutat, com ara residir, treballar, desplaçar-se, consumir i omplir les hores d’oci...

• Funció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sense T Tol 1
  • Document Sense T Tol
  • Sense T Tol 1
  • Sense t tol 1
  • Document Sense T Tol
  • Document Sense T Tol
  • Document Sense T Tol
  • Copia traducida de Sense t tol 1 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS