sindrome de down

Páginas: 5 (1056 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2014
3. Diferencia les diferents situacions per a la presa de decisions segons el grau de coneixement dels estats de la naturalesa.

-Decisions amb una situación de certesa:se sap ambseguretat l’estat de la naturalesa, es tria el resultat més favorable.
-Amb situación de risc:coneixem la probabilitat dels diferents estats de la naturalesa.
-De incertesa:hi ha diversos estats pro noconeixem laprobabilitat.

4. Enumera les característiques de la societat de responsabilitat limitada.

-Constitució mitjançant escritura pública davant del notari i inscripció al RegistreMercantil.
-Caràcter mercantil.
-En la denominació a de figurar la indicació “Societat de Responasbilitat limitada” o “Societat Limitada” “S.R.L o SL”EMPRESA TRIMESTRAL 3. TEMA 9.
ELS CICLES DE L’EMPRESA.
L’activitatempresarial comença amb l’aportació per part d’un o més socis d’una quantitat de diners amb la qual es fan inversions. L’empresa adquireix d’una banda elements d’actiu no corrent i de l’altre elements d’actiu corrent. Amb això i la cotractació de mà d’obra comença l’activitat de l’empresa i gràcies a les funcions de producció i de màrqueting que duu a terme aconsegueix fabricar i vendre productes.Quan l’empresa cobra l’import de les vendes recupera els diners invertits. Aquest procés es repeteix de manera continuada durant tota la vida de l’empresa, i dóna lloc a dos cicles: cicle llarg i cicle curt.

Cicle llarg: comença amb la captació de béns d’actiu no corrent, aquests béns es van desgastant a mesura que passa el temps. L’amortització anual s’incorpora al cost del producte, cosa quepermet recuperar cada any part de la inversió feta. Quan aquests béns estan totalmente amortitzats, el fons d’amortització s’utilitza per renovar-los i aleshores comença un altre cicle.
La durada del cicle per a cada element d’immobilitzat és diferent, ja que no es pot preveure la mateixa durada. En tots els casos però es parlar de cicle llarg, ja que la seva recuperació es produeix després dediversos exercicis econòmics.
Les inversions en actiu no corrent es poden considerar com un input més dins del procés de producció , igual que les matèries primeres, l’energia o la mà d’obra, però a diferència d’aquets imports, l’import de les inversions en actiu no corrent es recupera al llarg de diversos exercicis econòmics.
Cicle curt: comença amb la immobilització de recursos en l’adquisició dematèries primeres i altres aprovisionaments, continua amb la producció, la comercialització i la venda del producte, i s’acaba amb el cobrament de les factures a clients i amb la recuperació dels diners invertits en la inversió dels béns d’actiu corrent. La durada mitjana del cicle d’explotació rep el nom de període mitjà de maduració.
PERÍODE MITJÀ DE MADURACIÓ:
- El temps que triga l’empresaa recuperar els diners que ha invertit en el procés productiu. Quan es calcula el període mitjà de maduració s’ha de tenir en compte que no totes les mercaderies triguen el mateix nombre de dies a ser venudes.
Subperíodes que formen el període mitjà de maduració:
1. PM d’aprovisionament: nombre de dies que les matèries primeres són al magatzem.
n a = Consum anual de matèries primeres / Mitjanade l’estoc de materials de l’exercici.
PMa= 365 / na.

2. PM de fabricació: nombre de dies en què es triga a fabricar els productes.
nf = Cost anual dels productes en curs de fabricació ( Matèries primeres + Despeses directes de fabricació + amortització) / Mitjana de l’estoc de productes en curs de fabricació.
PM f = 365 / nf.
3. PM de venda: nombre de dies en què es triga a vendre elsproductes un cop fabricats.
nv = costos directes de producció ( = PMf) + Despeses generals / Mitjana de l’estoc de productes acabats valorats al preu de cost.
PM v = 365 / nv.
4. PM de cobrament: nombre de dies en què es triga a cobrar les factures dels clients.
nc = Volum anual de vendes de l’exercici valorades al preu de venda (Cost de vendes + Marge de benefici) / Mitjana del saldo dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sindrome de down
  • Sindrome Down
  • Síndrome Down
  • Sindrome De Down
  • sindrome de down
  • Sindrome de down
  • Sindrome de down
  • Sindrome De Down

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS