sociales

Páginas: 5 (1204 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2014
GIRONA:








ÍNDEX:


1- Introducció
2- Situació geogràfica
3- Descripció històrica
4- Plànol de la ciutat
5- Problemes de la ciutat
6- Solucions de la ciutat
7- Conclusions
8- Bibliografia


Introducció:

Jo he triat aquesta ciutat perquè la trobo força interessant, també perquè l’he visitada en algunes ocasions, i la meva opinió es que sempre m’agrada’t molt. Unaltre motiu perquè he triat aquesta ciutat es què el meu pare hi ha estudiat hi sempre me n’ha parlat molt bé, per això ha creat el meu interès. Jo en aquest treball hem proposo aprofundir els meus coneixements sobre aquesta ciutat, i així cada cop que hi vagi poder-la entendre i disfrutar-la millor.
Per poder fer el treball seguiré l’ordre marcat per el professor: Per començar situaré la ciutatgeogràficament, seguidament descriure la seva història i per finalitzar tractarem els problemes i possibles solucions d’aquesta ciutat, per últim faré unes conclusions.
Situació geogràfica:
Girona és una ciutat del nord-est de Catalunya, capital de la comarca del Gironès i de la província de Girona, en la confluència de quatre rius (Ter, Onyar Güell i Galligans). Encaixat en l'únic pas que lesformacions muntanyoses de les Guilleries i les Gavarres deixen entre les comarques de la Selva i l'Empordà. Està situada en els 6 º 31 '22 "de longitud Est del meridià de Greenwich i en els 41 º 58' 35" de latitud Nord.
El relleu és molt irregular, la part més antiga de la ciutat s'emplaça sobre un terreny considerablement accidentat, i la part més moderna en la plana fluvial.

El clima éscontinental, Girona està dins de la zona temperada. Les temperatures mitjanes oscil·len entre els 13 °C i els 17 °C. La província és més freda en comparació al Nord i a l'Oest, mentre que les zones més càlides es localitzen a la costa (influenciat per l'aigua tèbia del Mediterrani). La temperatura a la muntanya, és sempre més baixa que a la plana. La costa, en canvi sempre és més càlida. Relacionat ambles baixes temperatures hi ha el perill de les glaçades.






Descripció històrica:
Per la seva estratègica posició, en la mateixa Via Augusta, els romans hi van establir una fortificació anomenada Gerunda cap els anys 75 i 76 després de Crist. El cristianisme es va introduir a la ciutat romana durant el segle III i després de la caiguda de l'Imperi romà (l'any 476), Girona va dependredels monarques visigots fins el 711, any que fou sotmesa als àrabs. L'any 785, els gironins es van lliurar a Carlemany, el qual va crear el comptat de Girona, nucli inicial de la Marca Hispànica. El 878, el comte Guifré I va unificar els comptats de Barcelona i de Girona.
L'any 890 es va consolidar la jueria de Girona amb prop de vint famílies hebrees instal·lades prop de la Catedral. Girona eraseu episcopal i capital del bisbat des del segle V. Els jueus hi van viure fins que van ser expulsats de la península l'any 1492. El 1348, la ciutat va sofrir els efectes de la pesta negra que va causar més d'un miler de morts. Durant el segle XV, amb 8.000 habitants, era una de les principals ciutats de Catalunya, només superada per Barcelona i Perpinyà. 
Durant el segle XVI, tot i no poderdefugir de pestes i inundacions, va viure una etapa de prosperitat. Un segle més tard, però, va ser de depressió, causada sobretot per la guerra dels Segadors. Les contínues guerres d'Espanya amb França van fer de Girona l'objecte de nombrosos setges, com els de 1684 i 1694, que va posar la ciutat en poder del rei francès durant quatre anys. El 1705, en produir-se l'alçament a favor de l'arxiduc Carlesd'Àustria, la ciutat se li lliurà pacíficament. El 1711, Girona va ser assetjada i presa per les tropes borbòniques de Felip V. A partir de 1789, va restar immergida en les conteses entre la monarquia hispànica i la república francesa i durant la guerra entre els francesos del 1793, el territori gironí esdevingué un autèntic camp de batalla.
Durant la guerra contra les tropes de Napoleó, va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lo Social y Lo No Social
  • Sociales
  • Social
  • Sociales
  • Social
  • Social
  • Sociales
  • Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS