Sociedades agrarias

Páginas: 2 (255 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2014
TEMA 1 : LES SOCIETATS AGRÀRIES

1. POBLACIÓ I ALIMENTACIÓ:

La preocupació bàsica de qualsevol grup humà és assegurar la seva alimentació. L’home ha estatun productor només les darreres cinc mil•lèsimes de la seva existencial. Aquesta revolució agrària de la prehistòria marca el començament d’un ràpid progrés en l’evolució dela humanitat.


L’home es transforma en productor empès pel creixement de la població: davant la impossibilitat de disposar d’espai suficient, i per tant, d’obteniraliment necessari, l’home inverteix treball a densificar la producció de determinats aliments: substitueix així el factor escàs, la terra, pel factor abundant, el treball.
Lapressió demogràfica empeny a la utilització de tècniques que eren conegudes, però que no es consideraven necessàries mentre la depredació permetés obtenir una alimentaciósuficient amb menys esforç.

Teoria Boserup (1965): seqüència densificació de la població-intensificació del treball  quan la fam va començar a fer acte de presència, l’home vahaver de confiar la seva subsistència en el treball, treball agrari.

Com a mínim fins a mitjan del S. XIX, l’agricultura va ser l’activitat econòmica bàsica en tots elspaïsos i encara ho continua essent per a moltes societats actuals.
Les societats agràries exigeixen el sedentarisme, que té una sèries d’efectes econòmiques o culturalssecundaris: de la millora dels estris, les eines i els sistemes d’emmagatzematge a una organització més complexa de la societat, la divisió del treball (aparició dels primers oficisespecialitzats), l’aparició del principi dels drets de propietat, els primers sistemes d’escriptura, les religions i els estats organitzats, la guerra i l’esclavitud.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sociedades Agrarias
  • sociedades agrarias
  • Las sociedades agrarias
  • El tránsito de las sociedades agrarias a las industriales
  • derecho agrario (las sociedades rurales
  • Sociedades mercantiles o civiles en materia agraria
  • Ley Agraria Y Sociedades De Produccion Rural
  • SUCESIÓN DOMÉSTICA EN SOCIEDADES AGRARIAS. A. BARRERA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS