Sociologia Del Medio Ambiente

Páginas: 27 (6666 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
EL MEDI AMBIENT I LA QUALITAT DE VIDA

- Dos conceptes inseparables -




































INTRODUCCIÓ:


Els conceptes de medi ambient i qualitat de vida, són dos conceptes molt entrelligats, es suficient pensar en la definició de cada un d'ells, per una part el concepte de medi ambient s'entén com tot allò que envolta a un serviu, on s'acondicionen especialment les circumstancies de vida de les persones o de la societat en la seva vida, compren el conjunt de valors naturals, socials i culturals existents en un lloc i en un moment determinat, que influeix en la vida del ser humà i en les generacions futures, és a dir, no es tracta només del espai en el que es desenvolupa la vida, sinó que també compren sers vius,objectes, aigua, sòl, aire i les relacions entre ells, així com elements com la cultura. I d'una altra la qualitat de vida es defineix com evolució del benestar social general dels individus i societats per si, és a dir es la percepció d'un individu de la seva situació de vida, incorporat en un context de la seva cultura i sistemes de valors, en relació als seus objectius, expectatives, estàndards ipreocupacions, és un concepte bastant ampli que opera en diferents àrees com la salut física, l'estat psicològic, el nivell d'independència, les relacions socials, les creences personals i la seva relació amb las característiques més destacades del medi ambient.


Per tot això les interseccions del desenvolupament econòmic, tecnològic i social de les diferents societats amb el seu medi ambientgenera, habitualment, tensions i riscos de transformació, com per exemple els processos de degradació ecològica en els ecosistemes en les seves conseqüències afecten tant a la comunitat biòtica com els components no biòtics dels mateixos. Els processos de desenvolupament social i econòmics han estat vinculats a la transformació dels ecosistemes, existint molts exemples històrics de desarticulaciódels recursos naturals que, inclús, han conduit al declivi de civilitzacions senceres que han arribat a un nivell de progrés mot elevat.

Els conceptes de qualitat de vida han estat, des de sempre, lligats a la vida en societat i a les societats humanes han actuat com elements dominants dels ecosistemes, interaccionant amb la resta dels elements biòtics i abiòtics. No es pot abstreure el mediambient el component social del mateix, ja que la majoria del supòsits es el responsable directe dels canvis de cada societat. les interseccions entre cada societat i el seu medi biofísic són l'expressió material, cultural i tecnològica d'un sistema de valors i d'unes estructures socials que provoquen canvis,així com processos de degradació ecològica que poden, a la vegada tenir sobre la qualitatde vida i el benestar social. Els factors ecològics o mediambientals haurien d'ocupar un lloc rellevant en les diferents estratègies per millorar la qualitat de vida i el benestar de la humanitat. No es suficient en millorar les condicions de vida, els serveis sanitaris i d'altres aspectes importants en la vida, es necessari que tant l'aigua, l'aire i els aliments, siguin lliures de tota possiblecontaminació.




ALGUNS PROCESSOS DE DEGRADACIÓ DE LA QUALITAT DE VIDA I DE LA ECOLOGIA EN LA HISTORIA DE LA SOCIETAT.-


Hi ha una certa relació entre els conflictes de la qualitat de vida d'una societat amb el seu medi ambient, això es una problemàtica coneguda des de fa molts anys, tants que des de la 1ª Revolució Industrial se s'han obtingut dades significants, que podem dir d'unacerta manera que cada civilització te una forma de viure vinculada amb el medi físic, social, econòmic i polític.
Si pensem amb la contaminació de substancies tòxiques no biodegradables, com els metalls pesats, residus radioactius, l'efecte hivernacle, pluges acides, emissions de Òxid de Nitrogen (NO), de sofre (SO) i de carboni (CO), com la destrucció de la capa d'ozó per els CFC i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sociologia En El Medio Ambiente
  • Sociología y medio ambiente de trabajo
  • sociologia y medio ambiente
  • Sociología Y Medio Ambiente
  • Sociologia Del Medio Ambiente
  • sociologia del medio ambiente
  • Sociedad y medio ambiente (sociología)
  • El medio ambiente ( Cuidado del medio ambiente)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS