Titulo

Páginas: 23 (5576 palabras) Publicado: 18 de septiembre de 2012
Índex


Introducció 2
Estat de la qüestió 2
Societat de la informació 3
Història d’internet 4
Les tecnologies de la informació i la comunicació en l’educació 6
El nou paper del professorat 8
El nou paper de l’alumne 9
Nous continguts 10
Nous materials d’aprenentatge 11
Nous contextos i nou paper de les institucionseducatives 11
Avantatges i inconvenients de les TIC 11
Iniciatives públiques de l’aplicació de les TIC 13
Programa d’Informació Educativa 14
Breu història de les TIC en l’àrea educativa 15
Marc conceptual 18
Objectius 19
Què es vol contrastar empíricament 20
Hipòtesis 22
Estimació de recursos 23
Bibliografia25




Introducció

El tema seleccionat per a la nostra investigació és la introducció de les noves Tecnologies d’Informació i Comunicació (TIC) a les aules dels instituts catalans públics d’educació secundària. Hem triat aquest tema ja que ens preguntàvem si els instituts són eficaç a l’hora d’aplicar les TIC respecte el finançament que aquests reben de les institucions públiques.

Enel context de la societat de la informació[1], que implica una presència cada vegada major de les TIC en la vida quotidiana i en els nostres centres educatius, i partint de la realitat catalana, amb un increment progressiu de la presència de la red en els centres escolars ens plantejem fer un diagnòstic sobre la situació del sistema educatiu actual de Catalunya.

Per tant, la nostra preguntainicial és:

SÓN APLICADES LES TIC EFICAÇMENT EN EL SISTEMA EDUCATIU DELS INSTITUS PÚBLICS D’EDUCACIÓ SECUNDÀRIA A CATALUNYA?



Estat de la qüestió

D’acord amb Castells, les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) són el conjunt convergent de tecnologies de la microelectrònica, la informàtica (màquines i software), les telecomunicacions i la optoelectrònica (enginyeriagenètica).

Les TIC han transformat la Societat Occidental des de mitjans del segle XX derivant-la al que s’anomena Societat de la informació en tots els àmbits socials, des de l’àmbit econòmic, laboral o educatiu fins a la pròpia activitat domèstica, influint en el dia a dia de la societat segons Beltran (2001).

Pel que fa l’educació, la incorporació de les TIC ha suposat un canvi radical enel status quo del sistema mundial.

Societat de la informació

Segons Castells (2000), vivim nous temps marcats per diferents fets que han transformat el nostre paisatge social.

Les noves tecnologies de la informació i la comunicació, que es presenten com un fet fonamental i com una característica definitòria d’aquests temps, estan creant una nova societat, la “societat de la informació”.Segons Bustamante (1998), es tracta d’un terme que fou creat per Druker o segons Marina (1999) coneguda també com a “societat del coneixement”.

Es tracta d’una nova societat en que es preveu que un percentatge important de la massa laboral mundial treballi en el terreny de les NTIC, que tindrà com a base noves activitats relacionades amb les reds, el comerç electrònic, els hipermèdia i elsnous suports de comunicacions d’acord amb Joyanes (1999).

Aquestes innovacions tecnològiques estan provocant canvis socials importantíssims, configurant una nova societat que comporta modificacions fonamentals en l’organització del treball, en les relacions empresarials, en la cultura i en l’educació entre d’altres. Aquesta nova societat està basada en dos pilars fonamentals: la informació i lacomunicació.




Història d’Internet

Les reds informàtiques constitueixen, entre totes les novetats en matèria de les tecnologies de la informació i la comunicació, un dels desenvolupaments més importants del segle.

Internet és la major red d’ordinadors del planeta segons Adell (1998). En realitat, es pot dir que Internet és una red de reds: és una interconnexió de reds locals que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • titulo del titulo
  • Titulo
  • Titulos
  • El titulo
  • Titulo
  • Soy un titulo
  • Sin titulo
  • Titulos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS