Treball película memento

Páginas: 7 (1523 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2014
Psicologia i sociologia
3- La memòria
Treball

1.- Descriu l'experiment de Bartlett realitzat a classe. Explica què s'observa en el teu cas, i quines conclusions permet de treure'n.
L’experiment de Bartlett consisteix en fer llegir als subjectes unes quantes vegades un text, el qual narra una història que prové d’una cultura llunyana i diferent a la del subjecte, de tal manera que quanaquest el llegeix xoca amb totes les idees preconcebudes que tenia de les coses, trenca els esquemes, i fer-los-ho escriure unes quantes vegades també. En el meu cas, vaig escriure el text tres vegades. En tots tres casos, les coses que més “impacte” em produïen es repetien exactament igual, eren expressions o paraules, però es repetien. Per altre banda algunes expressions o fets que no teniengaire lògica per com entenc les coses normalment, havien estat modificades, del primer al segon text, i del segon al tercer s’havien mantingut, un exemple seria una frase que recordo que era pescar focas o alguna cosa semblant. Jo ho vaig canviar a cazar focas , té més lògica caçar una foca que no pescar-la. És això el que buscava Bartlett, uns esquemes en la nostra memòria, que configuraven la novainformació segons la informació apresa primerament, que donava forma a aquests esquemes, i quan alguna cosa es surt d’aquests esquemes, fem el que podem per reordenar-la de forma que s’hi adapti el màxim possible.
2.- Explica l'experiment 4 (full d'experiments):
a) Descriu-lo.
Se’ns va llegir una llista de paraules. A continuació se’ns demanà que escrivíssim totes aquelles que recordéssim,sense importar l’ordre (a) . Un cop escrites, se’ns tornava a llegir la llista de paraules, però en contes de deixar-nos escriure al acabar d’escoltar-les, vam contar de 533 cap endarrere i despès vam escriure (b) .
b) Quins van ser els resultats, en la versió a?
En el meu cas, vaig recordar 8 paraules, les primeres que es van llegir i les últimes. Suposo que al ser les primeres estava moltatenta, absorbint tot el que podia, les anava repetint interiorment, però a partir de la tercera o quarta ja no ho vaig poder fer més, i les del final, eren més recents per tant les vaig retenir pocs segons abans d’escriure-les.

c) I pel que fa a la versió b?
En aquesta versió només vaig ser capaç d’escriure les tres primeres paraules, que havia memoritzat de l’anterior lectura.

d) Què ensmostren aquests experiments, segons la teoria cognitiva de la memòria?
Que hi ha un procés d’assimilació de la informació, en que aquesta passa de la memòria a curt termini a llarg termini, això es manifesta quan posem en contrast els dos experiments (a) i (b), ja que podem observar com el que ens feia retenir la major quantitat de paraules era la de curt termini, això si, durant poca estona.

3.-Comenta algun dels experiments en què hagis pogut veure la funció dels esquemes en la memòria a llarg termini.
L’experiment que demostrava l’existència d’esquemes com a forma d’organització de la memòria a llarg termini, era el primer que vam fer que era el de Bartlett. Veiem que al llegir una història amb conceptes allunyats de la cultura a la que estem acostumats i per tant a partir de laqual s’han format els nostres esquemes. Quan aquests reben informació que no encaixa amb els esquemes preconcebuts, fem el possible per modificar la informació per tal que encaixi en els esquemes ja que d’aquesta manera ho podrem recordar.




4- Dissenya un experiment per tal de comprovar si es recorda millor la informació visual o la verbal. Realitza'l al nombre de subjectes més elevatpossible. Anota'n els resultats i comenta'ls.
El meu experiment consta de dues repeticions. En la primera es llegeix a les 3 persones que fan l’experiment un llistat de paraules aleatòries (informació verbal) dues vegades. Després se’ls demana que escriguin totes les que recordin. Un d’ells ha utilitzat una tàctica per memoritzar que consisteix en fer una historieta relacionant les paraules, de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Película Memento
  • Memento La Pelicula
  • Pelicula memento
  • Pelicula Memento
  • Pelicula Memento
  • Pelicula Memento
  • Resumen Película memento
  • Breve análisis de la película "memento"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS